HOLANDIJA ZABRANILA BURKE! Za one što ne poštuju, kazna 150 evra! Islamske stranke se ŽESTOKO usprotivile!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HOLANDIJA ZABRANILA BURKE! Za one što ne poštuju, kazna 150 evra! Islamske stranke se ŽESTOKO usprotivile!

Holandija zabranila pokrivanje lica u saobraćaju i javnim institucijama!

Prema zakonu koji je stupio na snagu u Holandiji, zabranjeno je nositi odeću koja prekriva lice, poput burke i nikaba, ali i maske i kacige, u javnom saobraćaju, zgradama vlade, zdravstvenim i obrazovnim institucijama.

Navedeno je takođe, kako će na pomenutim mestima službena lica moći da traže od žena koje nose burku da je skinu pri ulasku ili da napuste zgradu. U slučaju nepoštovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovih odredbi, postoji mogućnost da interveniše i policija i novčano kazni ženu.

Burqa & Niqab ban comes into force in Netherlands.

While some consider burqas/Niqabs as oppression of women, others regard this law as a violation of religious freedom.

This means women who wear that cannot use transportation and neither go to hospital#Burqaban#TheNetherlands pic.twitter.com/Mj8SMUEofn

— SomaliaNews (@SomaliaNews252) August 1, 2019

Holandija, koja se dugo smatrala bastionom tolerancije i verskih sloboda, poslednja je u nizu evropskih zemalja koje su uvele takvu zabranu.

Pre nje, to su učinile Francuska, Nemačka, Belgija, Austrija i Danska.

⛔Finally👌 ⛔#burqaban⛔ pic.twitter.com/zz2Uk4gfm6

— 🅳🅰🆁🅺 🇳🇱🌷🅶🆁🅴🅴🅽 (@Beerie18) August 1, 2019

Holandski list Algemen Dogblad je objavio tekst koji se bavio upravo nošenjem burke, a navodi se kako građani i javnost imaju pravo na "verbalnu i fizičku intervenciju ako ih uznemiri žena s burkom".

#BurqaBan

Cartoon by RC Pradeep @RcSullan #lka #SriLanka #AntiMuslimViolence #CommunalAttacksLKA pic.twitter.com/POJbeEovfD

— Political CartoonLKA (@cartoonlka) May 16, 2019

Muslimanske i grupe za ljudska prava usprotivile su se zakonu čiji je zvaničan naziv "delimična zabrana odeće koja prekriva lice".

Žene koje se ne budu pridržavale pravila oko zabrane nošenja burke u navedenim ustanovama biće suočene s novčanom kaznom od 150 evra.

Sa druge strane, Islamska politička partija iz Roterdama najavila je da će platiti kaznu od 150 evra za svakoga koga uhvate da je prekršio zakon.

IZVOR ŽIVOTA ZA 100 MILIONA LJUDI: Ovo je najvažnija reka na svetu, a zbog nje bi moglo da zarati 11 država (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.