HOĆE LI BITI ZABRANE KRETANJA? Dr Srđa Janković o merama -  evo ŠTA NAS ČEKA u narednom periodu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2021, 19:58

HOĆE LI BITI ZABRANE KRETANJA? Dr Srđa Janković o merama - evo ŠTA NAS ČEKA u narednom periodu

Krizni štab ponovo zaseda u petak, a tada ćemo saznati da li nas očekuje pojačanje mera tokom vikenda.

Jutros je održana sednica Kriznog štaba, procenjeno je da se epidemiološka situacija pogoršava i da je neophodno pojačati kontrole poštovanja mera, kao što se poslednjih nedelju dana i radilo.

Gost Dušice Spasić na "TV Vesti" danas je bio imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković koji je istakao da je danas na sednici bilo više predloga. Janković >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je rekao i da će nas sve spasiti poštovanje mera.

- Bilo je više predloga, ono što je važno, jeste da se mere rigorozno sprovedu. Vidimo da broj novozaraženih raste, raste i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, što je prvi vesnik novog talasa. Poštovanje mera će nas spasiti. Diskusija će se nastaviti u petak - rekao je Janković.

Janković je istakao i kako neće biti zabrane kretanja, kao ni zatvaranja prodavnica, apoteka i pumpi. Imunolog je objasnio i čemu služe vakcine, a zatim je dodao i da je važno da se što pre izborimo sa pandemijom.

- Pod zatvaranjem se ne podrazumevaju nasušne potrebe građana. Prodavnice, apoteke, pumpe i sloboda kretanja, ništa od toga nije u pitanju. Kada kažemo da zatvorimo sve, mislimo na sve ostale objekte. Vakcine štite u visokom stepenu, ali ne sto posto. Sve ostaje na snazi, dok se ne izborimo sa epidemijom i pandemijom. Čemu onda služe vakcine? One služe da zaštite osobu koja je vakcinisana i kolektiv, ali i da brže dovedu kraju pandemiju - rekao je Janković.

Kada je reč o zatvaranju škola i prelasku na onlajn nastavu, Janković je rekao kako za sada postoji sistem koji se dobro pokazao.

- Za sada imamo još uvek onaj sistem koji se dobro pokazao, ako se pogorša, dolazi u obzir da određene uzrasne grupe ili cele škole pređu na onlajn nastavu, to je uvek opcija. Za sada, situacija to ne iziskuje. Važno je da motrimo i stražarimo i da prijavimo svaki slučaj - izjavio je Janković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.