HITNO SE OGLASILA PREMIJERKA SRBIJE: Naša vojska se vraća na Kosovo? Kurti nas doveo na samu ivicu rata

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022, 11:51

HITNO SE OGLASILA PREMIJERKA SRBIJE: Naša vojska se vraća na Kosovo? "Kurti nas doveo na samu ivicu rata"

Premijerka Ana Brnabić ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina

Premijerka Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, oglasila se i povodom situacije na Kosovu.

- Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu smo radili duže od dve godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika sa Pekingom. I imate situaciju da vas neko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. vek. Imamo investitore, radna mesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vek. I mislim da je sve što je Kurti radio, opasnost ne samo za Srve, već za Albance, za čitavu Evropu i da to jeste politika 19. veka - rekla je Brnabić.

Kurti nas je sve doveo na samu ivicu rata. Nije to uradio sam, istakla je ona.

- Imate KFOR i Euleks koji ne rade svoj posao. Oni ne štite Srbe na Kosovu i Metohiji. Mi sada već svakodnevno vidimo kršenja Kumanovskog i Briselskog sporazuma. Zbog toga smo veoma blizu tome, Vučić će danas dati više informacija, da zatražimo povratak naših snaga na KiM - poručuje Brnabić.

Srbi su tamo fizički i životno ugroženi, istakla je ona.

- Mi smo dovedeni na ivicu oružanih sukoba. Doveo nas je jedan neodgovorni pojedinac. Predsednik Vučić je preko 10 puta govorio o tome. Taj čovek, Kurti, svaki dan dovodi do određene nestabilnosti. Dovoljna je samo iskra. Ne mogu da razumem  ni NATO ni KFOR ni Euleks, jer na teritoriji KiM niti imate vladavinu prava niti obezbeđena osnovna ljudska prava - ističe.

 Verujem da će već danas predsednik Vučić dati više informacija o tome. Blizu smo odluke da prema 1244 zatražimo povratak naših snaga na KiM. Zato što su Srbi tamo fizički životno ugroženi. Uključujući i decu u vrtićima!

- Kurti rizikuje živote i Srba i Albanaca i svi gromoglasno ćute. Meni je to neverovatno. Mi imamo pravo i svu nameru da se određeni broj naših trupa.

- Mi imamo mnogo toga da izgubimo, Kurti nema ništa. Nema ni jednog investitora koji može da mu ode. Nezaposlenost je na instorijskom maksimumu.

Podsetimo, Kurtijevi specijalci poslednjih dana sprovode teror nad Srbima na severu KiM.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ANA BRNABIĆ: Kurti nas je sve doveo na samu ivicu rata! Srbija ima pravo i nameru da na KiM vrati svoje snage! Srbija želi mir

Izvor: Pančevac-online.com, 09.Dec.2022

Premijerka Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu „Nikola Tesla“ prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, oglasila se i povodom situacije na Kosovu. – Danas imate ovakav dan, prelep dan, nešto na čemu smo radili duže od dve godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.