HITNO EVAKUISANO 10.000 LJUDI! Nebo je narandžasto-crno, ostali moraju što pre da napuste domove, dramatična situacija! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2022, 21:55

HITNO EVAKUISANO 10.000 LJUDI! Nebo je narandžasto-crno, ostali moraju što pre da napuste domove, dramatična situacija! (VIDEO)

Uništeno oko 6.200 hektara površina!

U velikim požarima koji su danas ponovo zahvatili departman Žirond u regionu Nova Akvitanija na jugozapadu Francuske uništeni su brojni stambeni objekti i evakuisano je oko 10.000 stanovnika, a neki su morali da se popnu na krovove kuća da bi izbegli vatrenu stihiju.

Vatrogasci nisu uspevali da kontrolišu požar uprkos podršci aviona kanadera, a nad celom oblasti nebo je bilo narandžasto-crno, zatamnjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dimom koji je kuljao iz zapaljenih šuma, prenosi Rojters. Požari, koji su u departmanu Žirond uništili oko 6.200 hektara površina prešli su i u susedni departman Land.

Francuska, kao i ostatak Evrope, ovog leta se bori sa uzastopnim toplotnim talasima i najvećom sušom, a desetine šumskih požara, od kojih je najmanje osam velikih, bukte širom zemlje.

- Pripremite svoja dokumenta, kućne ljubimce koje možete poneti sa sobom i najnužnije stvari - navodi se u instrukcijama koje je Savet departmana Žironda objavio na Fejsbuku pre evakuacije.

U obližnjem gradiću Osten policija je ranije išla od vrata do vrata i savetovala građanima da se evakuišu jer je vatra napredovala, a zatvoreni su brojni lokalni putevi i autoput.

BONUS VIDEO: Kanader iznad Šibenika u akciji gašenja požara

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Veliki požari u Francuskoj; evakuisano 10 hiljada ljudi

Izvor: B92, 10.Avg.2022

U velikim požarima koji su danas ponovo zahvatili departman Žirond u regionu Nova Akvitanija na jugozapadu Francuske uništeni su brojni stambeni objekti...Evakuisano je oko 10.000 stanovnika, a neki su morali da se popnu na krovove kuća da bi izbegli vatrenu stihiju...Vatrogasci nisu uspevali da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.