HIT OBJAVA SRPSKIH CARINIKA: Neverica zaposlenih zbog načina na koji je švercer pokušao da sakrije novac! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 16:32

HIT OBJAVA SRPSKIH CARINIKA: Neverica zaposlenih zbog načina na koji je švercer pokušao da sakrije novac! (FOTO)

Oglasili se na Instagramu i pokazali kako je nepoznati muškarac mislio da će uspeti da prenese novac preko granice.

Da ljudi koriste najrazličitije nezakonite načine kada pokušavaju da prenesu robu ili novac preko granice bez dodatnih troškova, poznato je odavno. Neki su u tim pokušajima više, a neki manje kreativni, ali za iskusne carinike uglavnom nije problem da pronađu skrivene dragocenosti u vozilima, torbama, odeći... čak i na mestima koja običnim ljudima teško >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi ikad pala na pamet.

Ipak, jedan slučaj ovog vikenda je zavredeo posebnu pažnju naših graničara na graničnom prelazu Batrovci.

A post shared by Uprava Carina Republike Srbije (@carina_srbije)

Naime, jedan putnik je pokušao da prenese pozamašnu sumu novca i to tako što je novčanice "sakrio", ni manje ni više nego - u čarapama koje je nosio. Iz Uprave carina ovim povodom je stigao i "savet", na njihovom zvaničnom Instagram profilu.

- Ako želite da budete sigurni da će vam novac na granici biti zaplenjen, gurnite ga u čarape poput putnika koji je ovog vikenda upravo to uradio sa preko 70.000 evra!"

Da li je reč o nekim "mutnim poslovima" ili mu je samo ponestalo mesta u novčaniku, putnik sa slike će morati da objasni nadležnim organima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.