HEZBOLAH DONEO ODLUKU: Da li će ući u rat protiv Izraela?

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 17:23

HEZBOLAH DONEO ODLUKU: Da li će ući u rat protiv Izraela?

Nedavno je na granici sa Izraelom ubijen jedan aktivista Hezbolaha koji je pokušao da pređe granicu u nameri da pomogne Palestincima u borbi protiv Izraela

Prema pisanju portala "Times of Israel" libanska militantna pro-iranska i šiitska organizacija Hezbolah donela je odluku ne želi da se uključuje u sukobe u Gazi, javio je izvor za izraelske novine.

- Nemamo nikakav interes u tome - kazali su u sedištu Hezbolaha.

Hezbolah je militantna grupa, koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u mnogim zapadnim zemljama stavljena na listu terorističkih organizacija, ali ne i u Rusiji i Kini. Takođe, organizacija je odigrala značajnu ulogu tokom rata u Siriji i borbi protiv militanata ISIS-a.

Igra ključnu političku ulogu u Libanu i jedna je od karika bez kojih Liban kao država ne može da funkcioniše. Odredi Hezbolaha posebnu ulogu imaju u očuvanju južne granice Libana prema Izraelu, gde su česti okršaji i incidenti sa izraelskom vojskom.

Više informacija o trenutnom sukobu Hamasa i Izraela možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.