HAVARIJA NA KiM: Srbi ostali bez struje, upućen hitan apel građanima

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2021, 02:07

HAVARIJA NA KiM: Srbi ostali bez struje, upućen hitan apel građanima

Visokonaponski kabl u centru Zvečana je privremeno saniran

Posle havarije na glavnom vodu "Enertgetike" u opštini Zvečan i sve češćih kvarova na niskonaponskoj mreži u Kosovskoj Mitrovici, Elektrodistrubucija sever je primorana da vrši povremena isključenja zbog rasterećenja mrežnog postrojenja na severu Kosovske Mitrovice.

Glavni dispečar za održavanje mreže Zoran Obradović kaže za Radio Kosovska Mitrovica da je ogromna potrošnja u ovom trenutku i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pojedine trafostanice ne mogu da izdrže, pa dolazi do preopterećenja i ispadanja iz sistema snabdevanja strujom.

Meštani naselja Rudare su bili dva sata bez električne enrgije zbog preopterećenosti trafostanice kod pekare.

- Slična je situacija i u ostalim gradskim i prigradskim zonama, tako da su isključenja radi rasterećenja neminovna, a ukoliko se ne smanji potrošnja i troši racionalnije, ove zime ćemo imati mnogo problema i ne znamo kako ćemo prezimeti - kaže Obradović.

Uputio je apel potrošačima Kosovske Mitrovice, Zvečana i okoline da smanje potrošnju i imaju razumevanja za nastalu situaciju.

i dok se ne izvrši zamena može ponovo doći do havarije, naglasili su na sastanku sa građanima u četvrtak, direktor Energetike Dragoslav Milošević i gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.