HARA KINESKI VIRUS: Zabeležen drugi slučaj novog koronavirusa - vlasti u panici (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2020, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARA KINESKI VIRUS: Zabeležen drugi slučaj novog koronavirusa - vlasti u panici (VIDEO)

Najnoviji pacijent je iz centralnog kineskog grada Vuhan.

Tajland je saopštio da je zabeležen drugi slučaj novog kineskog koronavirusa, saopštile su vlasti dok pojačavaju zdravstvenu proveru posetilaca iz Kine na aerodromima.

Najnoviji pacijent je iz centralnog kineskog grada Vuhan, u kojem je izbila epidemija upale pluća uzrokovane novim virusom, od koje je već dvoje ljudi preminulo. Iz Ministarstva zdravlja Tajlanda su saopštili da nema veće opasnosti po građane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer nije zabeležena epidemija, prenosi Rojters.

Zvanicniči su tražili od aviokompanija, koji svakodnevno imaju direktne letove iz Vuhana, da zaustave ukrcavanje putnika koji pate od visoke temperature i respiratornih simptoma.

I Japan je juče prijavio prvi slučaj infekcije na svojoj teritoriji, a Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je uputila upozorenje da se virus može proširiti.

Koronavirusi su velika porodica virusa koji mogu izazvati infekcije u rasponu od obične prehlade do teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.