HAOS U POPOVCU KOJI SE ZAVRŠIO KRVOPROLIĆEM: Aleksandar i Marija sa decom šetali psa, a onda je na njih nasrnuo čovek sa nožem

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 08:52

HAOS U POPOVCU KOJI SE ZAVRŠIO KRVOPROLIĆEM: Aleksandar i Marija sa decom šetali psa, a onda je na njih nasrnuo čovek sa nožem

Psihički oboleli Saša Dodić (50) iz niškog sela Popovac uhapšen je u nedelju nakon što je nožem teško ranio troje komšija, i to bez ikakvog povoda!

Pomahnitali Dodić je najpre izbo po grudima Aleksandra Mičića (38) i njegovu suprugu Mariju (34), a zatim i Sašu Ilića (45), koji je pokušao da ga obuzda!

Do krvavog napada došlo je u nedelju oko 15 sati, kada su Aleksandar i Marija sa ćerkom (4) i sinom (11), šetajući psa, prošli pored Dodićeve kuće. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << On se iznenada, sa nožem u ruci, zaleteo na Mičiće, koji su u panici pobegli u dvorište Saše Ilića. Dodić je utrčao u dvorište za njima i počeo je da ih ubada.

Irena Ilić, supruga Saše Ilića, kazala je da ih je Dodić umalo sve pobio.

- Mičići su utrčali u naše dvorište da se spasu... Njihov sin je, srećom, uspeo da pobegne u svoju kuću, a ćerka je utrčala u našu kuću. Dok je Dodić u dvorištu ubadao nožem Mariju i Aleksandra, moj muž Saša je krenuo da ih zaštiti... Aleksandar je pao, u lokvi krvi, a teško ranjena Marija je uspela da pobegne u kuću. Za njom sam pošla i ja, zajedno smo sa unutrašnje strane pokušavale da zatvorimo vrata dok se moj muž sa spoljašnje strane borio sa Dodićem i sprečavao ga da uđe u kuću jer bi nas ovaj sve pobio, i Mariju i njenu ćerku, i mene i moje troje dece - ispričala je Irena.

Međutim, iako teško ranjen, Saša Ilić je uspeo da zaustavi Dodića i da ga otera.

- Spasao nam je svima živote, ali šta ćemo sada... On je teško ranjen po stomaku, a ne radi, nemamo od čega ni bolničke troškove da platimo... Ne znam kako ću prehraniti decu - priča Irena kroz suze.

Ona dodaje da dobro poznaje Dodića jer živi preko puta.

- Živeo je sam nakon smrti roditelja, pa sam mu ja povremeno nosila hranu, tada mi ga je bilo žao, a evo šta mi uradi... Bio je samotnjak, nije se družio sa ljudima. Svi znamo da je psihički bolestan, a imao je neki poseban pik na Mariju i njenu decu, u više navrata joj je pretio, i to bez ikakvog razloga... Trebalo ga je zatvoriti pre nego što se latio noža - kazala je Irena.

Kako su mediji saznali u policiji, Dodić je uhapšen ubrzo nakon napada na komšije, a tereti se za pokušaj teškog ubistva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.