HAOS U POLICIJI: Ispektor naplaćivao istragu od oštećenog, uzeo je čak 1.100 evra?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U POLICIJI: Ispektor naplaćivao istragu od oštećenog, uzeo je čak 1.100 evra?!

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podnelo je optužnicu protiv policajca P.D. zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Policajac se tereti da je od Nikšićanina R.M. koji je prijavio da mu je ukradena kosačica uzeo 1.100 evra za preduzimanje radnji na otkrivanju lopova.

Taj optužni akt upravo je bio jedan od osnova zbog kojih je protiv ovog policijskog službenika pokrenut i disciplinski postupak.

Iz Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslova saopšteno je da je disciplinski tužilac 11. oktobra pokrenuo disciplinski postupak protiv policijskog službenika P.D. nakon što je 29. januara u službenim prostorijama CB Nikšić utvrđeno da je u periodu od jula 2013. godine do kraja janura 2014. godine u Nikšiću, kao službenik Uprave policije CB Nikšić, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja Nikšićaninu R.M. nanio štetu u iznosu od 1.100 evra.

Prema navodima iz MUP-a, osumnjičeni policajac je Nikšićaninu koji je prijavio da je opljačkan rekao da mu je radi postupanja u predmetu otkrivanja izvršioca krivičnog dela krađe, a radi preduzimanja službenih radnji obilaska terena, traženja predmeta i preduzimanja drugih službenih radnji na terenu, potrebna veća količina goriva od one koju službeno može da zaduži za vozilo.

Nikšićaninu je kazao i da mu za sipanje goriva pomogne novčano i da će mu taj novac biti vraćen kada se pronađu osobe koje su ga opljačkale. Policajac je za oko pola godine, prema sumnjama nadležnih organa, od oštećenog u više navrata uzimao po 50 i 100 evra, govereći mu da je i dalje potreban novac kako bi obilazio teren i tražio kosačicu, odnosno saslušao određena lica. U jednom navratu on je i od sina oštećenog uzeo 100 evra.

Preuzimanjem ukupno 1.100 evra, policajac je zloupotrebio službeni položaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.