HAOS! POTOP U ČAČKU: Za kratko vreme pale obilne kiše, domaćinstva uništena, SAOBRAĆAJ OBUSTAVLJEN (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 21:31

HAOS! POTOP U ČAČKU: Za kratko vreme pale obilne kiše, domaćinstva uništena, SAOBRAĆAJ OBUSTAVLJEN (FOTO)

Velika količina kiše pala je za kratko vreme u čačanskom kraju i donela probleme u više naselja i sela.

Usled obilnih padavina koje su zadesile Dragačevo tokom prethodne noći i tokom dana došlo je do izlivanja opštinskih vodotokova prvog i drugog reda kao i Tijanjske reke.

- Trenutno su potopljena tri domaćinstva, pod vodom su se našli stambeni i pomoćni objekti u Tijanju - rekao je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Usled izlivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tijanjske reke, došlo je do prekida saobraćaja na putu Guča - Lučani u naseljenom mestu Puhovo.

- Dežurne ekipe su na Lučanskom potoku kod crpne stanice gde prepumpavaju vodu, kao i sve ekipe JP ''Dragačevo putevi’ i JKP ''Komunalac'' jer je došlo do velikih oštećenja nekategorisanih putnih pravaca kao i nekoliko mostova u Tijanju i Turici - istakao je prvi čovek opštine Lučani.

Stepen oštećenja mostova biće utvrđen nakon povlačenja Tijanjske reke, a sve dežurne ekipe će biti na terenu tokom čitave noći.

Za sada nema opasnosti od izlivanja Bjelice u Đerađu i Dljinu, jer prema Dolovićevim rečima, novi bedem kao sistem odbrane dobro funkcioniše.

Na snazi je obustava saobraćaja na državnom putu Pakovraće-Lučani preko Markovice i Pakovraće-Kratovska stena-Lučani-Guča, saopštavaju iz JP "Putevi" Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.