HAOS NA GRANICI: Bajden preuzeo odgovornost, američka vojska se iživljava nad ljudima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2021, 17:43

HAOS NA GRANICI: Bajden preuzeo odgovornost, američka vojska se iživljava nad ljudima!

Jezive scene

Na američkoj granici nedavno je zabeležen novi porast migranata, ovog puta sa Haitija, gde je oko 16.000 azilanata ilegalno ušlo u Sjedinjene Države u poslednjih nekoliko dana. Američki predsednik Džo Bajden je rekao da preuzima odgovornost za situaciju sa prilivom migranata sa Haitija na južnoj američkoj granici.

- Naravno, preuzimam odgovornost. Ja sam predsednik - rekao je Bajden novinarima u Beloj kući upitan da prokomentariše "haos >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se odvija" na južnoj granici.

Predsednik je takođe rekao da je "užasno" videti haićanske migrante na južnoj američkoj granici kako ih jure i zadržavaju granični policajci na konjima i obećao da će takve radnje biti kažnjene.

Foto galerija: Hapšenje napadača osumnjičenih za ubistvo haićanskog predsednika

Bajden je opisao postupanje graničnih patrola kao "sramotu", ali je pored sramote spomenuo da je to opasno i da šalju pogrešnu poruku svetu i kod kuće.

- Mi jednostavno nismo ono što smo - rekao je Bajden.

Snimci na kojima se vidi kako haićanske migrante navodno bičuju i guraju policajci granične patrole pojavili su se ranije, što je izazvalo negodovanje među posmatračima. Specijalni izaslanik SAD za Haiti Danijel Fote u četvrtak je najavio ostavku, rekavši da "neće biti povezan sa nehumanom, kontraproduktivnom odlukom Sjedinjenih Država da deportuje hiljade haićanskih izbeglica i ilegalnih imigranata na Haiti", prenosi Sputnik International.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.