Gvaido ponovo pozvao vojsku Venecuele da mu se pridruži

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvaido ponovo pozvao vojsku Venecuele da mu se pridruži

Opozicioni venecuelanski vođa Huan Gvaido ponovo je pozvao na skupu u Karakasu vojsku da prestane da podržava predsednika Nikolasa Madura.

Opozicioni vođa koga je pedesetak zemalja, uključujući i SAD, priznalo za prelaznog predsednika je održao skup u poslovnoj četvrti Karakasa. On je poručio vojsci da je njena podrška od suštinskog značaja.

"Ali, vreme prozazi i ne može se večno čekati", rekao je ; ;Gvaido i dodao da vojska, sada ima "istorijsku šansu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izađe uzdignute glave" i da mu se pridruži.

Za sada, izuzev jednog slučaja, visoki oficiri nisu odgovorili na njegove pozive i ostali su verni Maduru. ;

Gvaido je pozvao svoje pristalice da izađu 1. maja na najveće demonstracije u istoriji Venecuele kada će moći da okončaju uzurpiranje vlasti od strane Nikolasa Madura. ;

Maduro optužuje Gvaida da želi da podstakne državni udar uz pomoć Vašingtona. ;

Na drugoj strani glavnog grada više hiljada ljudi okupilo se na poziv predsednikove stranke PSUV da slave izlazak Venecuele iz Organizacije američkih država (OAS), čije sedište je u Vašingtonu. ;

Venecuelanske vlasti su takođe pozvale na demonstracije 1. maja u centru Karakasa za tradicionalnu povorku povodom Praznika rada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gvaido poziva vojsku da se okrene protiv Madura, veliki protesti 1. maja

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2019, 10:04

Opozicioni venecuelanski vođa Huan Gvaido ponovo je pozvao na skupu u Karakasu vojsku da prestane da podržava predsednika Nikolasa Madura...Opozicioni vođa koga je pedesetak zemalja, uključujući i SAD, priznalo za prelaznog predsednika je održao skup u poslovnoj četvrti Karakasa. On je poručio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.