Gužve na graničnim prelazima

Izvor: RTS, 27.Jul.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na graničnim prelazima

I ovog vikenda zbog godišnjih odmora pojačan je saobraćaj i ima zadržavanja na graničnim prelazima. Na Batrovcima se na ulaz u našu zemlju čeka 90, na Gradini 40 minuta, a na izlazku iz zemlje na Gostunu su zadržavanja do 30 minuta, kažu u Auto moto savezu Srbije.
Na graničnom prelazu Horgoš se čeka oko pola sata, ali tome uvek treba dodati vreme izlaska iz Mađarske. Potrebno je oko dva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sata da bi se izašlo sa prelaza Reske.

To vreme je veoma varljivo i očekuje se da čekanje bude duže tokom popodneva i večeri.
Na izlazu iz zemlje treba oko sat vremena da bi se napustila Srbija i još dva sata da bi se ušlo u Mađarsku.
Oko 50.000 putnika je za 24 sata prešlo prelaz Horgoš u 10.000 vozila i 235 autobusa.
I na prostalih sedam graničnih prelaza sa Mađarskom, takođe se beleže zadržavanja između sat i dva, osim graničnog prelaza Rastina.
Uobičajena gužva za ovo doba godine i na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom. Na ulazu u zemlju putnička vozila i autobusi čekaju 90 minuta u svih osam traka. Popunjena je vozilima i međuzona, a na izlazu iz naše zemlje putnička vozila u četiri trake zadržavaju se 45 minuta.
Pojačan intezitet saobraćaja je i na prelazu Preševo, a vreme zadržavanja varira od 10 do 40 minuta.
Na graničnom prelazu Gostun, ka Crnoj Gori, tokom noći i rano jutros,  na izlazu iz zemlje, zadržavanje je bilo do sat vremena. Tada je bio i najači intenzitet saobraćaja jer je uobičajeno, petkom na subotu, veći broj autobusa koji, osim u letovališta Crne Gore, voze i na izlete do Ostroga. Trenutno zadržavanje na Gostunu je, na ulazu od 5-10 minuta a
na izlazu do 30 minuta.
U graničnoj policiji kažu da do kraja vikenda očekuju pojačan intezitet saobraćaja.
Zbog vikenda očekivane su gužve i na našim frekventnim putevima širom zemlje.
Osnovni savet je strpljenje, češće pauze i savet vozačima da ponesu sa sobom vodu jer je veoma toplo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Horgošu i Batrovcima čeka se 90 minuta na ulazu

Izvor: RTV Pink, 27.Jul.2019

Prama informacijama Granične policije, putnička vozila na graničnom prelazi Horgoš na ulaz u Srbiju čekaju 90 minuta, a na izlaz 60 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Nastavak na RTV Pink...

Na Horgošu se čeka oko sat vremena, situacija se menja iz časa u čas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019

Sezona je godišnjih odmora, pa je i putnika sve više na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Na Horgošu se čeka oko sat vremena na izlazu iz Srbije, a situacija se menja iz sata u sat. Reporter Dnevnika, obišao je taj prelaz, kao i alternativne prelaze...Јedan od udarnih vikenda u špicu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.