Gutereš preporučio smanjenje prisustva na skupu UN

Izvor: B92, 29.Feb.2020, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš preporučio smanjenje prisustva na skupu UN

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš, zbog koronavirusa preporučio je poslanicima i diplomatama da redukuju putovanja na zasedanje Komisije za status žena.

Zasedanje treba da bude održano od 9. do 20. marta u Njujorku.

U pismu zemljama članicama UN, jermenski ambasador Mer Mrgarijan je u ime Komisije naveo da je Gutereš preporučio da države "smanje nivo sastanka" i otkažu desetine propratnih dogadjaja, kao i da se predstavnici uzdrže od putovanja, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Portparol UN Stefan Dujaric je rekao da je Guterešova preporuka zasnovana na uputstvima Višeg tima za vanredne situacije i u konsultaciji Medicinske službe UN i Svetske zdravstvene organizacije.

Godišnjem zasedanju Komisije, posvećenom promociji jednakosti polova, obično prisustvuje više od 7.000 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.