Gruevski se oglasio iz azila: Albanac će na kratko biti predsednik Makedonije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski se oglasio iz azila: Albanac će na kratko biti predsednik Makedonije

Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer koji je dobio azil u Mađarskoj kaže da će, zbog izbornog tajminga, aktuelni predsednik parlamenta, Albanac Taljat Džaferi na kratko biti predsednik Makedonije.

Gruevski nije isključio mogućnost da je izborni tajming prvog i drugog kruga određen u dogovoru vladajuće SDSM i partije Albanaca DUI da bi, kako kaže, u tom vakumu Džaferi kao vršilac dužnosti šefa države potpisao sve one zakone koje odlazeći predsednik Đorđe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ivanov nije potpisao.

ORBAN OBJAVIO "RAT" EU! Došlo je vreme da branimo hrišćansku baštinu! Za mađarsku decu daje 31.000 evra

Podsetio je da mandat Ivanova završava 12. maja, a da je drugi krug predsedničkih izbora zakazan za 5. maj.

- Male su šanse da u periodu od sedam dana Državna izborna komisija usvojio konačne rezultate. Nije isključeno da je to dogovor između Socijaldemokratskog saveza i DUI kako bi se u tom vakum periodu potpisale svi zakone koje aktuelni predsednik nije potpisao -  naglašava Gruevski u intervjuu za makedonski portal „Infomaks“.

Govoreći o lideru vladajuće SDSM, premijeru Zoranu Zaevu, Gruevski kaže da on nije tranzicioni političar, već produkt novog vremena.

Nove američke malverzacije na Balkanu: Otkrivene tri zamke NATO-a za Republiku Srpsku

Za Gruevskog usvajanje Zakona o privatizaciji, odnosno sama privatizacija koja je na osnovu pomenutog zakona legalizovana predstavlja najveći kriminal jer je, kako kaže, njime ozakonjena kriminalna privatizacija u zemlji.

Takođe, ističe da su sve investicije, sa kojima se aktuelna vlast na čelu sa Zaevim hvale, u Makedonije ušle u vreme njegove vlade, dok je na vlasti bio VMRO-DPMNE.

Njegova vlada je, kaže, za vreme svog mandata u zemlju dovela preko 100 stranih investitora i otvorila 183. 000 novih radnih mesta, ali da se sada investitori povlače iz Makedonije, nakon što su shvatili kako funkcioniše aktuelna vlada na čelu sa Zaevom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.