Grlić Radman: Važno rešiti pitanja nestalih sa Srbijom

Izvor: B92, 27.Jul.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grlić Radman: Važno rešiti pitanja nestalih sa Srbijom

Novi hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je da je važno da se reši pitanje nestalih sa Srbijom.

"Ne možemo očekivati da će se to samo od sebe rešiti, potreban nam je dijalog", rekao je Grlić Radman u intervjuu za prvi program Hrvatskog radija, prenosi zagrebačka N1 televizija.

On je kazao da je Hrvatska prijatelj svim zemljama na putu prema EU i istakao da ta zemlja treba da podstiče rešavanje svih otvorenih pitanja sa susedima, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s onima koje imaju evropsku perspektivu, tako i sa Slovenijom oko arbitraže.

Govoreći o Bosni i Hercegovini, istakao je da se "načelo ravnopravnosti i konstituivnosti bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda mora zadržati i reflektovati u izboru Predsedništva".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.