Grenel: Prioritet obnova železničkog saobraćaja Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 26.Jan.2020, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel: Prioritet obnova železničkog saobraćaja Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je za američku agenciju AP da bi sporazum o obnovi železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine bio važan za obe strane i poručio da je to postalo prioritet.
Grenel, koji je i ambasador SAD u Nemačkoj, rekao je da je uspostavljanje železničkih veza postalo prioritet, pošto su američki zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posredovali ove nedelje u postizanju dogovora o ponovnom uspostavljanju avionskog saobraćaja između Beograda i Prištine posle 21 godine.

"Vizija predsednika (Donalda) Trampa se upravo dešava. Prednjači poslovna zajednica i fokus na otvaranje novih radnih mesta", naveo je Grenel u pisanoj izjavi za AP, a prenosi Vašington tajms.
Agencija podseća da je Grenel ove nedelje boravio u Prištini i Beogradu i da je na konferenciji za novinare u srpskoj prestonici rekao da će se o detaljima sporazuma o obnovi železničkih usluga razgovarati na sastanku u Berlinu u ponedeljak.
AP ističe i da je Grenel rekao da SAD žele da se dve strane fokusiraju na ekonomiju, nova radna mesta i prosperitet kao put ka normalizaciji odnosa.
Ukazuje i na to da je Grenel pozvao Beograd i Prištinu da uklone prepreke koje su blokirale pregovore više od godinu dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.