Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jun.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Granična policija BiH uhapsila 19 osumnjičenih za šverc cigareta

BIJELJINA, SARAJEVO - U velikoj akciji "Pat", u režiji policajaca Granične policije BiH, uhapšeno je 19 osumnjičenih za šverc cigareta, a zaplijenjen je niz dokaza, uključujući i ručne radio-veze, poznatije kao voki-tokije.

Osim toga, pronađeni su i pozamašan arsenal oružja i velike količine cigareta, te novca.

Ta akcija, sprovedena juče, udar je na organizovanu kriminalnu grupu, a pretreseni su stambeni i pomoćni objekti, vozila i lica na 17 lokacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Sarajevu, Foči, Zenici, Bijeljini, Tešnju, Trebinju, Ljubinju i Blagaju.

Osumnjičene terete za organizovanje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe.

"Tokom pretresa privremeno je oduzeto 43.000 kutija cigareta raznih marki bez akciznih markica, tržišne vrijednosti oko 170.000 KM. Oduzeto je i 153 kilograma rezanog duvana tržišne vrijednosti oko 15.000 KM, te 4,5 grama kokaina i više od 110.000 KM", saopšteno je iz GP BiH.

Pronađeni su i oduzeti i oružje i municija, odnosno 10 pušaka, sedam ručnih bombi, 1.000 metaka, tromblonske mine, vojni detonator i ručne radio-veze.

"Povodom uspješne realizacije operativne akcije 'Pat', ali i drugih rezultata koje postiže Centralna istražna kancelarija, Zoran Galić, direktor GP BiH, još jednom je pohvalio rad pripadnika ove organizacione jedinice na centralnom nivou", saopšteno je iz GP BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.