Gradski štab nije proglasio vanrednu situaciju zbog vrućine

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2012, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski štab nije proglasio vanrednu situaciju zbog vrućine

BEOGRAD - Sva javna preduzeća i službe u Beogradu redovno funkcionisu, pa još nema razloga za proglašenje vanredne situacije zbog visokih temperatura, izjavila je načelnica uprave za vanredne situacije u glavnom gradu Sanja Žugić- Vuksanović.

Žugić-Vuksanović je rekla da su problemi koje stvaraju tropske temperature prethodni dana razmatrani na današnjoj sednici Gradskog štaba, a situacija će se svakoga dana pratiti.

"Uvođenje vanredne situacije sledi ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << temperatura pređe 40 stepeni Celzijusa, a za naredne dane nema takvih prognoza", kazala je Žugić-Vuksanović.

Ona je kazala da sve službe, a što je najvažnije vodovod, trenutno funkcionišu bez teškoća.

Uvođenje vanredne situacije podrzumevalo bi niz olakšavajućih mera, pre svega za one koji rade na otvorenom.

Poslodavci bi u tom slucaju trebalo da skrate radno vreme u periodu dana kada su najviše temperature, kao i da obezbede posebne uslove rada za zaposlene.

Prema podacima RHMZ-a, u Beogradu je danas u 13 sati bilo 32 stepena Celzijusa, a prognozirana maksimalna temperatura je 36 stepeni. Slično vreme prognozirano je i za sutra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.