Gradonačelnik ubijen pošto je položio zakletvu VIDEO

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik ubijen pošto je položio zakletvu VIDEO

Gradonačelnik meksičkog grada Tlahijako Alehandro Aparisio Santjago ubijen je odmah pošto je položio zakletvu, a u napadu su povređene još četiri osobe.

Tužilaštvo je saopštilo da je Aparisio Santjago posle polaganja zakletve krenuo na sastanak u gradskoj skupštini, kada je nepoznat broj napadača otvorio vatru na njega, preneo je Asošiejted pres.

On je prebačen u bolnicu, gde je kasnije preminuo.

Guverner savezne meksičke države Oahaka Alehandro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Murat potvrdio je na Tviteru da je gradonačelnik Tlahijaka ubijen.

Murat je obećao temeljnu istragu i naveo da je osumnjičeni za ubistvo uhapšen.

Tlahijako je rodni grad glumice Jalice Aparisio, zvezde filma "Roma" iz 2018. godine, dobitnika "Zlatnog lava" na festivalu u Veneciji. Za sada nije poznato da li je povezana s ubijenim gradonačelnikom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.