Gradonačelnik Vučević: Posle 40 godina propadanja fabrika, Japanci i Nemci su odabrali baš našu državu i grad za velike investicije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 14:40

Gradonačelnik Vučević: Posle 40 godina propadanja fabrika, Japanci i Nemci su odabrali baš našu državu i grad za velike investicije (FOTO)

U cilju izgradnje efikasnog sistema snabdevanja u Evropi, kompanija je izgradnjom nove fabrike u Srbiji napravila centralnu bazu za grupne proizvodne aktivnosti, a prema planu je da se nekoliko kompanija proširi na lokalnu sredinu u budućnosti.

U novoizgrađenoj industrijskoj zoni "Sever 4" u Novom Sadu, pored već dve postojeće fabrike, položen je kamen temeljac za izgradnju nove fabrike japanske kompanije "Nidek". To će biti druga fabrika u gradu koju gradi jedna od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najmodernijih svetskih kompanija za proizvodnju električnih motora, a u pitanju je divizija te kompanije "Nidec Elesys Corporation".

Pre same ceremonije polaganja kamena temeljca, održan je sastanak između čelnika Grada Novog Sada i predstavnika kompanije Nidek na kome se govorilo o budućim planovima i izgradnji novog postrojenja kompanije. Prisutnima su se obratili predsednik kompanije Nidek Elesis, Tošiki Saito i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ove godine navršava se 140 godina prijateljstva Srbije i Japana, a prema rečima gospodina Tošikija izgradnjom ove fabrike veza između dve zemlje produbiti.

- U prvoj fazi projekta planirana je izgradnja na površini od 36.000 kvadratnih metara, a u početku će biti uključeno oko 100 ljudi koji će izvoditi invertere i taj broj će vremenom rasti. Srbija poseduje veliki broj ljudskih resursa i mi okupljamo produktivne, proaktivne i profesionalne kadrove - rekao je Tošiki Saito i dodao da u međuvremenu primarni cilj ove fabrike jeste da postane matična fabrika koja će predstavljati celo tržište jugoistične Evrope.

Predstavnici kompanije sa sigurnošću znaju da Novi Sad poseduje odlične kadrove i sa nestrpljenjem čekaju da stupe u kontakt sa njima. Bitna stvar jeste da kompanija nastoji da širi svest o značaju životne sredine proizvodeži električne uređaje koje smanjuju emisiju štetnih gasova.

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

Gradonačelnik Novog Sada sa oduševljenjem je istakao da mu je veoma drago kada dođe u industrijsku zonu "Sever 4" i pogleda šta je sve izgrađeno prethodnih godina, ali i šta se sve gradi trenutno. On je istakao da Grad Novi Sada u saradnji sa Gradskom upravom za građevinsko zemljište u ovu zonu investirao oko 202 miliona dinara, a sve ukupno do sada, Grad da bi napravio ovakav industrijski park, investirao oko 4 milijarde dinara u poslednjih 7 godina.

- Posle dolaska Lira i CTP Investa, BMTS-a i Kontinentala, dočekali smo i fantastičnu vest, ne samo za Novi Sad, nego za celu Srbiju, a to je da je velika japanska korporacija Nidek odlučila da investira u ovom delu Evrope, upravo u našem gradu. Jedna njihova fabrika "Nidec Electric Motor" je skoro završena i tu će na jesen ove godine početi instaliranje opreme, a u međuvremenu je doneta odluka o dolasku još jedne divizije "Nidec Elesys Corporation". Upravo smo njen dolazak danas simbolično najavili, polaganjem kamena temeljca - rekao je Vučević i dodao da su zamolili kompaniju "Nidek electrical motors" da otvori istraživačko - razvojni centar.

Novi Sad dobija velike prednosti dolaskom kompanije Nidek

Kako prvi čovek Novog Sada ističe grad će ovim imati velike prednosti dolaskom japanske kompanije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.