Gradonačelnik Šapca ponovo oslobođen optužbe da je oštetio gradski budžet

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2018, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Šapca ponovo oslobođen optužbe da je oštetio gradski budžet

Osnovni sud u Šapcu danas je u ponovljenom postupku oslobodio gradonačelnika Nebojšu Zelenovića optužbe da je oštetio budžet tog grada.

Reagujući na presudu, Zelenović je na konferenciji za novinare ocenio da "politički projekat Srpske napredne stranke da se promeni vlast u Šapcu i da se na vlast dođe bez izbora, nije uspeo".

"Srpska napredna stranka od 2102. godine pokušava da na razne nezakonite načine dođe na vlast. Kada nisu mogli da potkupe odbornike >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Skupštini grada ni da ih zastraše, odlučili su se na korak koji je uspeo u mnogim drugim lokalnim samoupravama, a to je da kriminalizuju mene i moje saradnike", rekao je gradonačelnik Šapca.

Zelenović je naveo da izveštaj Državne revizorske institucije (DRI) koji je bio osnov da se podigne optužni predlog protiv njega, sadrži eksplicitan zaključak da nema nikakve štete po budžet grada Šapca i da u gradskom budžetu ne nedostaje ni dinar.

"Ovo je poštena uprava u gradu Šapcu. To su znali i oni koji su uticali na tužilaštvo da podnese optužni predlog, to je znao i tužilac, a konačno, to tvrdi i izveštaj DRI", rekao je gradonačelnik.

On je kazao i da "svakog dana" dobija "nove dokaze o nepočinstvima SNS-a" o kojima će kako je najavio, izvestiti Komitet za monitoring Saveta Evrope i "sve druge nadležne instititucije".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.