Gradonačelnica: Više se to neće ponoviti, moja reakcija normalna, ne strahujem od osvete

Izvor: B92, 11.Jun.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnica: Više se to neće ponoviti, moja reakcija normalna, ne strahujem od osvete

Supetar -- Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, u kome su u nedelju napadnuta četvorica sezonaca, veruje da se takvo nešto nikada više neće ponoviti u tom gradu.

Nakon napada na četvoricu sezonaca, od koih su dvojica srpske nacionalnosti, Markovićeva je odlučila da zbog nasilja i govora mržnje ukine donaciju za Torcida kup i uskrati im sportske terene, a na pitanje hrvatskog portala 24 sata da li je neko pokušao da je odgovori od takvog poteza, odgovorila je odrečno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ne, nije. Na to nemam šta više da dodam. Odluku sam donela i to je to. Nema nikakve daljnje komunikacije vezano oko toga", rekla je Markovićeva i dodaje da po zahtevu donaciju grada Supetra potpisuje ona i da je to u skladu s njenim ovlašćenjima.

"Kako sam potpisala odluku o donaciji, tako sam potpisala i onu o raskidu. To mi je prvo palo na pamet, jer grad Supetar ne može da podstiče takve manifestacije. Iako tučnjava nije bila na samom turniru, u napadu su učestvovali učesnici ili posetioci tog turnira", istakla je ona..

Upitana da li možda strahuje od eventualne osvete, odlučno odgovara da ne strahuje.

Smatra da je njena reakcija na taj incident bila normalna i da bi takve reakcije trebalo da dolaze od svih koji u državi obavljaju javne dužnosti - od načelnika, gradonačelnika, župana pa sve do premijera i predsednice, koji na najoštriji način i nedvosmisleno treba da osude ovakve događaje, bez ikakvih kalkulacija.

"Zna se ko preduzima mere i kakva je procedura u državu. Postoji policija, Državno tužilaštvo i na njima je da svoj posao odrade što je moguće bolje te da oni koji su učestvovali u napadu na sezonske radnike dobiju primerene kazne. Svi skupa o tom problemu treba što više da se priča, a svi javni funkcioneri takve napade treba javno i nedvosmisleno da osude", rekla je Markovićeva, inače, članica najuticajnije opozicione SDP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Marković: Reakcija na incident bila normalna, ne strahujem

Izvor: Večernje novosti, 11.Jun.2019

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra na hrvatskom ostrvu Braču, gde su u nedelju napadnuta četvorica sezonaca, od koih su dvojica srpske nacionalnosti, veruje da se tako nešto nikada više neće ponoviti u tom gradu Ivana Marković, gradonačelnica Supetra na hrvatskom ostrvu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.