Gradi se vojni poligon na Sinjajevini, vlada CG usvojila dokument

Izvor: B92, 05.Sep.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se vojni poligon na Sinjajevini, vlada CG usvojila dokument

Vlada CG usvojila je dokument o formiranju vojnog poligona na Sinjajevini, i to neće uticati na životnu sredinu, izjavio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ta odluka usvojena jednoglasno, prenosi CdM.

"Poligon Sinjajevina obuhvata tri opštine: deo opštine Šavnik, Mojkovac i Kolašin. Takođe, ukupna površina je 7,5 hiljada hektara. Ova država će ostvarivati svoje najvitalnije i najveće nacionalne interese, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrana je jedan od njih", rekao je Bošković.

On je dodao da dolazak vojske neće devastirati životnu sredinu i najavio da će se jednom godišnje vršiti monitoring životne sredine.

Stanovnici Sinjajevine organizovali su više puta proteste protiv izgradnje vojnog poligona i strelišta za potrebe Vojske Crne Gore i NATO.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada jednoglasno za vojni poligon na Sinjajevini, uprkos protestima

Izvor: VOA, 05.Sep.2019

Vlada Crne Gore jednoglasno je odlučila, na sjednici održanoj u četvrtak, da formira vojni poligon na Sinjajevini, uprkos oštrim kritikama dijela javnosti i ekologa, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković. Bošković je rekao da je Vlada takvu odluku donijela nakon komunikacije sa partnerima...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.