Grad Beograd pruža podršku: Prestonica u bojama Organizacije SMA - Dan borbe protiv spinalne mišićne atrofije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2021, 12:36

Grad Beograd pruža podršku: Prestonica u bojama Organizacije SMA - Dan borbe protiv spinalne mišićne atrofije

Kako bi pažnju društva usmerili na status, ograničenja i prepreke u svakodnevici obolelih, Grad Beograd će u njihovu čast tokom večernjih časova kolorizovati bojama Organizacije SMA ljubičsto-narandžasto-sivo

Organizacija SMA Srbija uz podršku grada Beograda, obeležava 07.avgust, kao Dan borbe protiv spinalne mišićne atrofije.

Kalendarom javnog zdravlja, mesec avgust je posvećen obolelima od ove teške bolesti, od koje u Srbiji boluje oko 100 ljudi, mahom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mlađe populacije. SMA je retka neuromišićna bolest, koja se manifestuje progresivnom atrofijom mišića, čime se ugrožavaju osnovne životne funkcije, kao što su hodanje, gutanje i disanje.

: Palatu Albanija, Brankov i Most na Adi, kao i veliku kupolu Doma Narodne Skupštine, uz tehničku podršku ekipa JKP "Javno osvetljenje" Beograd.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.