Govore okrenite se budućosti, a misle priznajte Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govore "okrenite se budućosti", a misle "priznajte Kosovo"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Bukureštu da je mnogo "političkih doktora" koji Srbiji savetuju da se okrene budućnosti, a pod tim ustvari misle jedino "priznajte Kosovo“, te zapitao zašto ne poruče Prištini da se "okrene budućnosti" i prizna autonomuju Kosova u Srbiji.

- Šta znači okrenuti se budućnosti? >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - pitao je Dačić, koji je danas učestvovao na panelu "Bezbednosni izazovi na Balkanu", u Temišvaru, a na kome su on i ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Meleškanu, razmenili iskustva i razmišljanja o aktuelnim izazovima i njihovim uzrocima u regionu.

- Tu formulaciju koriste politički doktori kada je u pitanju Kosova, ''okrenite se budućnosti, ostavite Kosovo''. Pa, recite ovima u Prištini ''okrenite se u budućnosti, budite autonomija u Srbiji''. Prebijete nekog, pa mu posle kažete ''okreni se budućnosti''. Nije to tako jednostavno. To su parole, to nije život - rekao je Dačic.

Ova reakcija ministra spoljnih poslova Srbije usledila je po završetku panela, a na komentar koji mu je upućen iz publike - da je 90 odsto njegove prezentacije bilo odlično, ali, posvećano prošlosti, a da je "budućnost ključna i ona interes vaše (Dačićeve) države" .

- Budite konkretni, pa mi recite šta hoćete? Je li da Srbija prizna Kosovo? - zapitao je Dačić.

- Govorimo ovde o konkretnom problemu, koji je u toku, koji se rešava. Ne govorimo o srednjem veku. Možete da kažete Špancima i Kataloncima da se okrenu budućnosti. Možete da kažete i Moldaviji i Moldavcima, ovima iz Pridnjestrovlja da se okrenu budućnosti...- rekao je Dačić i zaključio:

"Mi smo u procesu rešavanja ovog pitanja i ono nije završeno, a vi budite direktni i kažite šta tačno mislite".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.