Gostovanje prištinskog teatra u Narodnom pozorištu

Izvor: Politika, 24.Jan.2011, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gostovanje prištinskog teatra u Narodnom pozorištu

Ansambl Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine, sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, izvešće u utorak na Sceni „Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu komediju „Ne očajavajte”.

Predstava koju je režirao Nikola Todorović nastala je na osnovu komedije Branislava Nušića „Ne očajavajte nikad”.

„Napravili smo komad koji, osim osnovne dramaturške linije razvoja radnje, a i to samo donekle, nema baš previše sličnosti sa samim tekstom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za koji se ispostavilo da nam je poslužio kao model”, napisao je reditelj komada Nenad Todorović.

Prema njegovim rečima, „Ne očajavajte” je socio-politička pseudomelodramska farsa.

„Nušić je planirao naivno veselje, mi - obračun! On je napravio skicu, zagrebao po površini, mi smo želeli da likove gurnemo u ponor njihovog sopstvenog zla. Ben Akiba imao je nameru da se zabavi, mi da preispitamo našu svest o vremenu u kojem živimo”, naveo je Todorović.

Uloge u predstavi tumače Igor Damnjanović, Anika Milićević, Đorđe Đuričko, Bojan Stojčetović, Branko Babović, Aleksandra Cucić, Ivana Kovačević, Jasmina Stojiljković i Milena Jakšić.

Beta

objavljeno: 24.01.2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstava iz Kosovske Mitrovice u Beogradu

Izvor: S media, 24.Jan.2011

Srpska drama Narodnog pozorišta u Prištini, sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, gostovaće sutra na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, sa komedijom Branislava Nušića „Ne očajavajte nikad“...Reditelj je Nenad Todorović, koji je sa Bojanom Stojčetovićem autor...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.