Gosti Novog dana Ljiljana Smajlović i Slaviša Lekić

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gosti Novog dana Ljiljana Smajlović i Slaviša Lekić

O stanju u medijima, u kakvom ambijentu Srbija obeležava Međunarodni dan slobode medija, u temi jutra Novog dana govore Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije i Slaviša Lekić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Međunarodni dan slobode medija Srbija je u 2017. godini dočekala nazadovanjem na listi organizacije "Reporteri bez granica", što je trend koji traje već tri godine. Ni posle 18 godina nema pravnosnažne presude za ubistvo novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Slavka Ćuruvije, bližimo se 16. godišnjici nerešenog ubistva novinara Milana Pantića, a navršilo se 23 godine od ubistva novinarke Dade Vujasinović čije ubistvo takođe nije rasvetljeno.

O stanju u medijima, o tome u kakvom ambijentu Srbija obeležava Međunarodni dan slobode medija, u temi jutra govore Ljiljana Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije i Slaviša Lekić, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Aktuelna društveno-politička dešavanja, kroz pregled dnevne štampe komentariše Dejan Radenković, poslanik SPS-a u Skupštini Srbije.

Od smrti Josipa Broza Tita prošlo je 37 godina, ali mnogi građani bivše SFRJ i dalje obilaze njegov grob u Kući cveća na Dedinju, u Beogradu, gde je nedavno sahranjena i njegova supruga Jovanka. Uživo smo na Dedinju, proveravamo kako se ovog 4. maja obeležava godišnjica Brozove smrti.

Zagađenje vazduha u urbanim sredinama predstavlja globalnu pretnju po zdravlje i životnu sredinu. Zagađen vazduh u gradovima utiče na povećanje bolesti disajnih puteva, posebno na porast asmatičnih oboljenja kod dece. Upravo zbog toga pokrenuta je globalna kampanja za unapredjenje kvaliteta vazduha u urbanim sredinama pod nazivom "Skinite masku mome gradu". Tim povodom nasi gosti su dr.sc. Vlatka Matković Puljić iz Udruženja za zdravlje i životnu sredinu i Mirko Popović, aktivista.

Svetski kup u veslanju održaće se u periodu od 5. do 7. maja u Beogradu, u organizaciji Veslačkog saveza Srbije i Svetske veslačke federacije, a pod pokroviteljstvom Ministartsva omladine i sporta Srbije i Grada Beograda. Tim povodom naš gost je Nikola Stojić koordinator kadetskog programa i predstavnik Veslačkog saveza Srbije.

Sledeće nedelje, pod naslovom "Viva Arte Viva", počinje 57. Bijenale savremene umetnosti u Veneciji. Među 85 nacionalnih postavki nastupiće i Srbija, čiji je organizator Muzej savremene umetnosti u Beogradu. Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, koje je za ovaj projekat izdvojilo 20 miliona dinara. Detaljnije o tome u našoj rubrici Izlog.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Lekić: Slobode u medijima ima koliko i u društvu

Izvor: Beta, 04.Maj.2017, 15:58

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić ocenio je danas da u medijima u Srbiji ima slobode koliko je ima i u društvu."Cenzure u Srbiji nema zvanično, ali činjenica da ima autocenzure govori da cenzure ipak ima", rekao je Lekić na debati o značaju slobode izražavanja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.