Gori rezervat Carska Bara: Požar zahvatio 800 hektara šume

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori rezervat Carska Bara: Požar zahvatio 800 hektara šume

U ataru tri sela opštine Zrenjanin izbio je požar, koji je zahvatio više od 800 hektara zemljišta, šuma, njiva, ali i zaštićenog rezervata prirode "Carska bara".

Kako se navodi u saopštenju, objavljenom na sajtu Grada Zrenjanina, požar u atarima Stajićeva, Perleza i Belog Blata izbio je zbog "neodgovornih pojedinaca, koji pale strnjišta".

U saopštenju se napominje da kuće u Belom Blatu za sada nisu ugrožene.

Međutim, kako se navodi, dodatan problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na terenu pravi jak vetar, a u gašenju požara učestvuje 10 dobrovoljnih vatrogasnih vozila i pet profesionalnih vozila, a angažovana je i poljoprivredna mehanizacija i poljoprivrednici koji teškim mašinama razoravaju zaštitni pojas kako bi se sprečilo dalje širenje vatre.

Ističe se i da akciju koordiniše vatrogasno-spasilačka brigada, dok je 10 vatrogasnih vozila u pripravnosti.

Na terenu je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a hitno je zasedao i zajednički štab sa predstavnicima Mesne zajednice Belo Blato, Grada Zrenjanina, sektora za vanredne situacije, policijom i komunalnom polucijom, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

VIDEO: Zbog paljenja strnjike gorelo 800 hektara šuma, njiva i deo rezervata Carska bara

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2018

Požar koji je u nedelju zahvatio Rezervat prirode Carska bara goreo je celu noć i tek danas je stavljen pod kontrolu, nakon višesatne akcije zrenjaninskih vatrogasaca...Jak vetar odmagao je gašenje požara, koji je najverovatnije izazvan neodgovornim ponašanjem građana koji pale strnjišta...Zbog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.