Goran Gocić otvorio 15. Salon knjige u Pirotu

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Gocić otvorio 15. Salon knjige u Pirotu

Ovogodišnji dobitnik Ninove nagrade Goran Gocić svečano je večeras otvorio 15. Salon knjige i grafike u Pirotu, na kome učestvuje tridesetak izlagača.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam pozvan da otvorim Salon knjiga i da večeras promovišem svoj roman 'Tai'. Moć novaca, institucija i manifestacija koje se po prirodi stvari koncentrišu u centru zemlje i glavnom gradu, treba planski slati ka proviniciji i periferiji", rekao je Gocić.

On je ocenio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je važno da regionalni centri imaju sopstvenu administraciju, industriju i kulturu.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić je rekao da se ove godine obeležava mali jubilej - 15 godina Salona knjige i grafike i zahvalio na pomoći opštini Pirot, Narodnoj biblioteci u tom gradu i Sportskom centru Kej, gde se salon održava.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić je rekao da je 15. Salon knjige i grafike pokazao da ta manifestacja ima značajno mesto u kulturi grada.

"Na prošlogodišnjem salonu prodato je oko 10.000 naslova u vrednosti većoj od 10 miliona dinara, što govori da Piroćanci nisu škrti kada su knjige u pitanju", rekao je Vasić.

Na Salonu će biti organizovane književne večeri za odrasle i decu, a Sajam će trajati do 15. februara.

Cena ulaznice su, kao i prošle godine, za decu 30, a za odrasle 50 dinara.

Na završnici 15. Salona knjige i grafike biće dodeljene nagrade izdavačima i učesnicima konkursa za kratku priču Doma kulture.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Salon knjige u Pirotu

Izvor: RTS, 09.Feb.2014, 00:10

Svečano otvoren 15. Salon knjige i grafike u Pirotu. Važno je da regionalni centri imaju sopstvenu administraciju, industriju i kulturu, rekao pisac Goran Gocić. Sajam će trajati do 15. februara. ..Ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Goran Gocić svečano je otvorio 15. Salon knjige i grafike...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.