Golićeva i Kasipović izabrani za potpredsjednike Vlade RS

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2015, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golićeva i Kasipović izabrani za potpredsjednike Vlade RS

BANJALUKA - Narodna skupština RS izabrala je za potpredsjednike Vlade Srpske ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić, iz reda bošnjačkog naroda, i ministra pravde Antona Kasipovića, iz reda hrvatskog naroda.

Golićeva i Kasipović izabrani su za potpredsjednike Vlade Republike Srpske na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja Narodne skupštine tokom usvajanja odluka o izboru i imenovanjima.

Parlament Srpske izabrao je Dubravka Jorgića >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za zamjenika generalnog sekretara Narodne skupštine Republike Srpske, dok je za spoljnog člana skupštinskog Odbora za lokalnu samoupravu izabran Savo Minić.

Parlament Srpske donio je odluku o razrješenju Antona Kasipovića sa pozicije člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/.

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja, parlament Srpske izabrao je Ljiljanu Grbić iz Banjaluke za zamjenika pravobranioca Republike Srpske u sjedištu zamjenika Banjaluka na period od četiri godine.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je odluku o izmjeni odluke o izboru članova Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica o djelovanju nadležnih organa i organizacija u vezi sa poplavama u maju prošle godine.

U ovaj anketni odbor izabrani su: Jasna Lukić - predsjednik, te članovi Milica Lovrić, Tomica Stojanović, Branislav Borenović, Spomenka Stevanović, Zdravko Krsmanović, Senad Bratić i Nedeljko Milaković.

Usvojena je odluka o izmjeni odluke o izboru članova Radnog tijela koji će vršiti nadzor nad prikupanjem i raspodjelom sredstva predviđenih članom 12. Zakona o Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

U ovo radno tijelo izabrani su: Boris Jerinić - predsjednik, te članovi Bojan Vidić, Srđan Amidžić, Dragan Galić, Duško Ilić, Krsto Jandrić, Adil Osmanović, Dobrila Drinić.

Poslanici SDS-a, NDP-a i PDP-a napustili su sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na početku rasprave o Prijedlogu zakona o javnom redu i miru.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić tvrdi da je ovaj zakon nedemokratski i da je u suprotnosti sa osnovnim ljudskim pravima i slobodama.

On smatra da se "ne provode osnovni zakoni na kojima počiva Republika Srpska", a da se želi "usvojiti katastrofalno zakonsko rješenje".

Šef Klub poslanika PDP-a u parlamentu Srpske Branislav Borenović rekao je da je navedeno zakonsko rješenje nemoguće amandmanski poboljšati.

"Ovi zakonom će biti ugrožen član 25 Ustava Republike Srpske i zbog toga nemamo namjeru učestvovati u raspravi o njemu", kaže Borenović.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić istakao je da ne želi učestvovati u rušenju građanskih sloboda u Srpskoj.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković ranije je najavio da će ova partija sa koalicionim partnerima uložiti amandmane na Prijedlog zakona o javnom redu i miru.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Golićeva i Kasipović izabrani za potpredsjednike Vlade RS

Izvor: Cafe.ba, 03.Feb.2015

BANJALUKA - Narodna skupština RS izabrala je za potpredsjednike Vlade Srpske ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić, iz reda bošnjačkog naroda, i ministra pravde Antona Kasipovića, iz reda hrvatskog naroda...Golićeva i Kasipović izabrani su za potpredsjednike...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.