Gojkovićeva i Skot o unapređenju saradnje

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva i Skot o unapređenju saradnje

Predsednica Skupštine Maja Gojković primila je ambasadora SAD Kajla Skota, s kojim je razgovarala o unapređenju parlamentarne saradnje i odnosa dve zemlje.

Gojkovićeva je ukazala na značaj unapređenja bilateralnih odnosa i napomenula da je dosadašnja saradnja parlamentaraca sa kongresmenima i senatorima, kao i zvaničnicima SAD intenzivna i istakla da je važno dalje unapređenje saradnje.

Gojkovićeva i ambasador SAD su ukazali na značaj dobre saradnje i putem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedničke organizacije važnih događaja, kao što su bile izložbe posvećene stogodišnjici podizanja zastave Srbije na Beloj kući, kao i akciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu i izrazili spremnost za nastavak takve uspešne saradnje.

Predsednica Narodne skupštine je obavestila ambasadora SAD o aktuelnoj situaciji kada je reč o radu Parlamenta u redovnom zasedanju, kao i sa procedurama podnošenja amandmana, dopuna dnevnog reda i donošenja zakona po hitnom postupku, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine.

Gojkovićeva i ambasador Skot su razgovarali i o mogućnosti nastavka saradnje Narodne skupštine i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) po pitanju jačanja kapaciteta parlamenta u različitim oblastima, kao što su nadzorna funkcija, rodna ravnopravnost, saradnja sa građanima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gojković i Skot razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2019

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas s ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom o unapređenju parlamentarne saradnje i odnosa dve zemlje, saopštio je njen kabinet...Gojković je ukazala na značaj unapređenja bilateralnih odnosa i navela da je dosadašnja saradnja srpskih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.