Gojković: Izveštaj o Kosovu i Metohiji javno dostupan, debata sadržajna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Izveštaj o Kosovu i Metohiji javno dostupan, debata sadržajna

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će izveštaj o Kosovu i Metohiji biti javno objavljen, tako da će svi poslanici i mediji moći da se upoznaju s njim do sednice u ponedeljak, ocenivši da će njoj prisustvovati oni koji osećaju odgovornost prema svojim biračima i koji imaju političke stavove po pitanju KiM.

Na konferenciji za medije u Skupštini, Gojkovićeva je dodala da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će prvi govoriti i predstaviti izveštaj o situaciji na KiM i dijalogu između Beograda i Prištine od 2013. do 2019. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je rekla da će posle izlaganja predsednika Vučića svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj Kancelarije Vlade Srbije za KIM i da iznesu svoje stavove.

Maja Gojković rekla i da je Kancelarija za KiM obavestila da će danas predati skupštini izveštaj i dodala da se on odnosi na dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Izveštaj će, dodala je, biti dostupan svim poslanicima, a biće objavljen i javno, tako da će do početka sednice svi zainteresovani moći da se upoznaju s tim dokumentom.

"Time će se ispuniti uslovi da se poslanici detaljno upoznaju sa ovim sadržajnim izveštajem i s tokom pregovora između Beograda i Prištine", rekla je predsednica srpske skupštine.

On je ocenila da oni koji unapred govore da neće doći na sednicu u ponedeljak, 27. maja, sakrivaju činjenicu da je danas politička hrabrost i mudrost da se ima stav o Kosovu i Metohiji.

"Možda nemaju šta da kažu, pa im je lakše da napadnu one koji imaju, a neki od njih žele da sakriju da su ih poslanici napustili dok su oni bili van parlamenta", rekla je Maja Gojković.

Podsetila je da će sednica početi u 16 časova i ukazala da prema poslovniku svi koje pozove predsednica skupštine imaju pravo da se obrate u parlamentu i da učestvuju u dijalogu.

"Smatram da je ovo izuzetno važna sednica za Narodnu skupštinu i pozivam sve poslaničke grupe da učestvuju", rekla je Gojkovićeva.

Ona je navela da pojedini poslanici traže izgovore da na sednicu ne dođu, međutim, ubeđena je da oni svojim biračima duguju da dođu u ponedeljak, 27. maja, u Dom narodne skupštine da iznesu svoje stavove o važnom pitanju.

"Ako u ponedeljak ne dođu i ne učestvuju u izuzetno važnoj raspravi, onda pokazuju da im nije važno šta građani Srbije misle i da im nije važno pitanje KIM, kao i da im je u ovom trenutku važnije ko će sedeti u REM-u", rekla je Maja Gojković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gojković: Kancelarija za KiM danas parlamentu podnosi izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2019

Predsednica Skupština Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije predati narodnoj skupštini izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU od 2013. godine do 2019. godine za potrebe sednice parlamenta o Kosovu, 27. maja...Gojković...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.