Gojković: Ambasador vređao, Mihajlović samo stajala

Izvor: Mondo, 27.Okt.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Ambasador vređao, Mihajlović samo stajala

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković govorila je o tome šta zamera Zorani Mihajlović...

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Maja Gojković

Stav Nemačke po pitanju Kosova i Metohije jako je važan, ali Evropska unija je skup ravnopravnih članica, kaže Maja Gojković, i navodi da pet članica EU ne priznaju nezavisnost te srpske pokrajine.

Ona je rekla da izjavu poslanika nemačkog Bundestaga Petera Bajera da Srbija treba "de jure" da prizna suverenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << državu Republiku Kosovo, jer u suprotnom neće ući u EU" treba ozbiljno shvatiti, jer je Nemačka možda i najvažnija članica EU.

"Meni nije toliko problematičan ambasador koji je izvređao Srbiju usred zgrade Vlade nego potpredsednica Vlade koja je stajala tamo i nije rekla nijednu reč. Meni je to veća uvreda nego uvreda jednog ambsadora koji je zaboravio na trenutak koja je njegova misija. Ona je trebalo da reaguje, da stane za mikrofon i odgovori, tako kako je Ana Brnabić uradila narednog dana usred američke fabrike Filip Moris", navela je ona za TV Prva.

Nemci: Bez priznanja Kosova Srbija neće u EU

Na pitanje šta zamera ministarki i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović, Gojkovićeva je navela da joj "generalno ne zamera ništa, sem tog konkretnog čina".

"Zorana je kao potpredsednica partije u kojoj sam i ja, uvela jedan manir da možeš slobodno da kažeš šta god želiš bez obzira da li si se konsultovao u stranci i da li su to stavovi većine ili nisu. Smatram da nije primereno da ne odgovori na vređanje ambasadora usred Vlade, a da vi stojite kao ikebana pored. I to je moj stav i ja ću to ponoviti ako želi da čuje to", dodala je Gojković.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.