Godinu dana je IZGLADNJIVALA svog sina i držala ga kao ZATVORENIKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinu dana je IZGLADNJIVALA svog sina i držala ga kao ZATVORENIKA

Bio je zatvoren u njenoj "Komori za mučenje"

Žena iz Jute je u ponedeljak osuđena za zlostavljanje i  izgladnjivanje svog tada 12-godišnjeg sina, dok ga je držala zatvorenog u kupatilu punom fekalija godinu dana.

36-godišnja Brendi K. Džejns iz Tokervila je dobila tri uzastopne kazne, dok je jedna od njih 15 godina zatvora za zlostavljanje dece, prema Spektrumu.

Džejns bi mogla da odsluži i do 45 godina u državnom zatvoru u Juti. Majka se izjasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krivom što je prouzrokovala neuhranjenost njenom sinu. Nakon što su službenici pronašli dečaka u "Komori za mučenje" unutar Džejnsinog doma,  saznalo se da dečak pati od "dugotrajnog gubitka udova i velikih emocionalnih i mentalnih odlaganja".

Hjustone, SPREMI SE! Prave POPLAVE tek dolaze! (VIDEO)

Prema Spektrumu, dečak je imao 33 kilograma kada su ga službenici pronašli.

Sudija Erik Ludlou je izjavio da za njegovih 30 godina karijere ovako nešto nikada nije video, dok je Džejnsine postupke opisao kao "žalosne".

-Radim ovo već 30 godina i ovako nešto nikada nisam video-, reče Ludlou.

Zamenica okružnog tužioca Endži Rediš-Dej je pročitala dečakovo pismo u sudu. On je opisao pod kakvim je uslovima živeo dok je bio zaključan u Džejnsinom domu.

-Umesto doručka ručka i večere jeo bih hot-dogove jednom na svakih nekoliko dana, i tako mesecima-, kaže izjava. -Osećao bih se smrznutim tokom zime kada sam bio natopljen ledeno hladnom vodom.-

-Uradila je užasnu stvar, ali mi je i dalje majka-, reče izjava. -Sada se osećam sigurno. Počeo sam da se osećam sigurno kada sam se sklonio od nje.-

Dečak je pronađen pričvršćen u kupatilu punom fekalija, piše u izjavi suda.

Žrtva je pronađena zaključana u prostoru koji je "postavljen za posebnu zatvorsku jedinicu", prema Rediš-Dej.

Dokazi i svedočenje dečaka sugerišu da je godinama bio izolovan. Džejns je takođe pratila dešavanja u kupatilu preko sigurnosne kamere.

-Bolesno je - ne postoji druga reč za to-, reče Rediš-Dej.

Žrtva, koja sada ima 13 godina, je imala povećane enzime jetre, ljušćenje kože, nizak nivo vitamina i dosta površnih rana kada je bio hospitalizovan, kaže Keri Smit, doktor koji je lečio dečaka. Jedva je mogao da hoda. -Bio je u velikim bolovima-, rekao je Smit.

Advokat Edvard Flint je rekao da Džejns nije namerno zlostavljala žrtvu, već je to činila kao "način kojim se borila sa stresom u životu" i da je majka koristila drogu pre nego što je dečaka pronašao otac, Rasel Džejns.

-Nemoguće je staviti sjaj na ovaj slučaj-, reče Flint. -Zbunjujuće je što članovi porodice nisu ništa uradili.-

-Ovo nije priča o veštici koja mora biti spaljena na lomači, iako je to popularna misao. To je priča o ženi koja je počela da propada u svojoj dužnosti u svojoj porodici, naročito sinu kojem je potrebna pomoć, ona je propala u tom pogledu, a stvari su se pogoršale -, rekao je Flint. -Umesto da je priznala da više ništa nije mogla učiniti i da joj je bila potrebna pomoć, ona je stvari napravila još gorim.-

Rediš-Dej je rekla da nije sigurna koji je bio Džejnsin motiv, ali je takođe rekla da je imala još dvoje dece kod kojih se ponašala kao "majstorski manipulator".

-Iskreno, ne razumem motiv zbog kog je ovo dete toliko propatilo- izjavio je Ludlou. -Život i okolina ovog dečaka su bili nebezbedni i odvratni. Nijedno dete ne sme živeti pod takvim uslovima.-

Smit je rekao da je dečak u mnogo boljem zdravstvenom stanju, da je povećao težinu, porastao iako nikada neće imati "normalan hod".

-Izvanredno je što je ova žrtva preživela sve ovo- rekla je Rediš-Dej.

Rasel Džeks je zakazan da se pojavi na sudu 19. septembra, nakon što je optužen za zlostavljanje deteta u trećem stepenu zlostavljanja. Rediš-Dej je rekla da je ocu zabranjena poseta dečaku.

Druga deca su u pritvoru države.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.