Glumci i reditelji: “Pozorište treba da izađe na ulicu, među građane”

Izvor: Megafon.co, 13.Jul.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci i reditelji: “Pozorište treba da izađe na ulicu, među građane”

Pozorište u Srbiji, ali i u ostalim zemljama regiona, suočava se sa velikim problemima. To ne sprečava glumce, reditelje i ostale zainteresovane da rade na poboljšanju njegovog položaja. A kako da pozorište povrati staru slavu i da ponovo bude zanimljivo?
„Da bi se što više približilo građanima i da bi se predstave održavale u što realnijem ambijentu, pozorište bi trebalo da izađe na ulice. Predstava bi trebalo da se održava u bašti kafane, na mobilijaru, u realnoj scenografiji“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << rekao je Aleksandrar Mihailović, glumac iz Niša, tokom diskusije “Pozorišni život u Srbiji” koju su organizovali predstavnici Niškog kulturnog centra u Media i reform centru.
Diskusija “Pozorišni život u Srbiji”

Sa njim se slaže Maja Mitić, glumica i koreografkinja.
„Ja sam nedavno bila na otvaranju 45. novosadskog festivala “Infant” i moram da priznam da je bilo dosadno. Smatram da bi i “Infant”, kao i drugi festivali, trebalo da izađe na ulicu da bi se nešto promenilo“, kaže Maja i dodaje da je najveći problem pozorišta u Srbiji nedovoljno para.
Nemamo toliki broj amaterskih pozorišta kao ranije, a festivali koji se finansiraju iz budžeta postali su dosadni, ističu glumci i reditelji iz Srbije i Makedonije, učesnici diskusije koja je organizovana u Nišu.
Detaljnije na portalu kultURA!
Piše: Katarina Mladenović

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Glumci i reditelji: “Predstave moraju da se igraju u realnijem ambijentu”

Izvor: kult-URA.com, 13.Jul.2018

Pozorište u Srbiji, ali i u ostalim zemljama regiona, suočava se sa velikim problemima. To ne sprečava glumce, reditelje i ostale zainteresovane da rade na poboljšanju njegovog položaja.. . Kako da pozorište povrati staru slavu i ponovo postane zanimljivo, bile su neke od tema diskusije “Pozorišni...

Nastavak na kult-URA.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.