Giobonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 06.Feb.2011, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giobonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH

Svojim stalnim nastojanjima da ukaže na važnost poštovanja prava svakog djeteta i stvaranje uslova da se svakom djetetu ispuni svako pravo, UNICEF je pokrenuo online nagradnu igru „Poželi bolje djetinjstvo“, te i na ovaj način animirao djecu da iskažu svoje želje i zahtjeve i edukuju se o svojim pravima. Pored mnogobrojne djece iz cijele BiH i bosanskohercegovačkih umjetnika koji su pisali šta žele da se djeci omogući kako bi imali bezbrižno djetinjstvo, svoju želju uputio je >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << i Gibonni, UNICEF-ov ambasador dobre volje koji u Hrvatskoj pomaže smanjiti nasilje među djecom i pomoći u boljem ostvarivanju prava djece.
“Porodice bez nasilja, škole gdje će djeca imati podjednaku šansu da otkriju u čemu su posebni bez obzira na materijalno stanje porodicei iz koje dolaze", poželio je Gibonni djeci u BiH. Svoje želje i zahtjeve je do sada poslalo preko 150 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a Facebook stranici Zid Djecijih Zelja se priključilo više od 8000 članova. Da je interesovanje djece veliko pokazuje i svakodnevni porast broja pristiglih želja i povećanje broja članova. Neovisno odakle su, dječije želje su veoma slične - žele mir, ljubav, sreću i toplinu porodičnog doma.
"Želim da svi ljudi bar sat vremena dnevno razmišljaju kao djeca – tako će znati da sve što mi želimo jeste normalno djetinjstvo, oba roditelja, redovne obroke i pokoji slatkiš, parkove od cvijeća, klackalica i ljulja, balone na Dan djece, krov nad glavom i zvjezdano nebo…", poželio je Alen.
Nagradna igra će trajati do 15.02.2011. godine kada će biti nagrađene želje sa najviše “lajkova”. Više informacija o nagradnoj igri svi zainteresovani mogu pronaći na www.zasvakodijete.ba.
Zid dječijih želja je dio projekta „Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije djece u BiH“ koji UNICEF realizuje uz podršku Evropske unije, Norveške vlade i Odjela Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj, te u saradnji sa nadležnim institucijama na državnom, entitetskom i lokalnom nivou.

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.