Gigantski dug Farmakoma plaši pola srpske privrede

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigantski dug "Farmakoma" plaši pola srpske privrede

Računi četiri kompanije koje posluju u sastavu koncerna „Farmakom MB“ su u blokadi, kao i račun matičnog preduzeća, koje je na kraju prošle godine bilo zaduženo 15,44 milijarde dinara, odnosno oko 138 miliona evra. Kad velike firme poput „Farmakoma“ zapadnu u finansijske probleme, problem se ubrzo prenese i na radnike, ali i firme koje rade kao dobavljači velikih sistema.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogodite koliko duguju srpska preduzeća

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2013, 08:20

Spoljni dug privatnog sektora na kraju marta iznosio je 13,4 milijarde evra, od čega je 4,3 milijarde dug banaka, dok srpska preduzeća stranim kreditorima duguju 9,1 milijardu evra, pokazuju podaci Narodne banke Srbije...Dug firmi u odnosu na februar povećan je za 125 miliona evra. S druge strane,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.