Gigantska razglednica na glečeru za zaštitu klime

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gigantska razglednica na glečeru za zaštitu klime

Deca iz celog sveta izrazila su zabrinutost zbog globalnog zagrevanja tako što su napravila, kako su ocenili organizatori, najveću razglednicu na svetu, na glečeru u švajcarskim Alpima.

Više od 125.000 razglednica s rukom napisanim porukama nade i posvećenosti dece iz celog sveta postavljeno je na glečer Aleč u Alpima, čineći jednu razglednicu veliku kao pola fudbalskog terena.

Kako navodi AP, to razglednica predstavlja vapaj za pomoć od Nju Orleansa do Hongkonga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od podsaharske Afrike do Indije, a uoči konferencije UN o klimi idućeg meseca u Poljskoj.

Švajcarska agencija za razvoj i saradnju i njeni partneri postavili su tu veliku razglednicu na vrh ugroženog glečera Aleč, najdužeg i najdubljeg u Alpima, za koji se procenjuje da će nestati do kraja veka, ako se nastavi sadašnji tempo globalnog zagrevanja.

Organizatori su saopštili da razglednice postavljene na visini od 3.400 metara, u blizini čuvenog Jungfraujoha, s ciljem da budu upisane u Ginisovu knjigu rekorda kao "razglednica s najviše potpisnika".

Ginis je, međutim, saopštio da ovaj pokušaj nije registrovan. Sadašnji rekord je 16.000 razglednica.

Deca "traže od nas i njihovih lidera da preduzmemo akciju da sačuvamo planetu Zemlju za njih i da imaju budućnost na njoj", saopštili su organizatori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NAJVEĆA RAZGLEDNICA NA SVETU, PORUKA SA GLEČERA: Udružila se deca iz celog sveta i zatražila pomoć sa spas palente! (FOTO GALERIJA)

Izvor: Kurir, 17.Nov.2018

Deca iz celog sveta izrazila su zabrinutost zbog globalnog zagrevanja tako što su napravila, kako su ocenili organizatori, najveću razglednicu na svetu, na glečeru u švajcarskim Alpima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.