Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geodetski zavod: Novi sistem upisa nepokretnosti kontroliše rad državnih službenika

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je uveden novi sistem upisa nepokretnosti u katastar kojim se omogućava kontrola rada funkcionera u Srbiji i državnih službenika.

Zahvaljujući savremenim digitalnim tehnologijama sistem omogućava primenu sistemskih antikoruptivnih mera i doprinosi postizanju boljih rezultata i sprečavanju prevara, navodi se u saopštenju.

Direktor RGZ Borko Drašković rekao je da je u cilju transparentnog rada katastra neophodno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da o svakoj preduzetoj radnji postoji pisani dokaz.

"Sa licima zaposlenim u državnim organima i jedinicama lokalne samouprave, javnim preduzećima, kao i javnim beležnicima i javnim izvršiteljima, komunikacija se obavlja isključivo pisanim putem", kazao je Drašković.

Građani više ne moraju da čekaju u redovima u katastrima jer je uspostavljen eŠalter koji od 1. jula ove godine koriste kancelarije javnog beležnika čija je obaveza da rade elektronsku dostavu isprava koje se odnose na poslove upisa nepokretnosti.

Korišćenjem aplikacije "Promet nepokretnosti" notari su nadležnim službama u katastru dostavili 85.001 ispravu od kojih je obustavljeno samo 5,81 odsto, piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sve promene u katastru od sada transparentne

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2018

Republički geodetski zavod uveo je novi sistem upisa nepokretnosti u katastar koji koristeći digitalne tehnologije omogućava da se uvede kontrola rada državnih funkcionera, tako da svaki upis i promena u katastru ostaje zabeležen...– Kako bi se izbegle situacije koje bi mogle dovesti u sumnju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.