Ganc odbio Netajnahua

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ganc odbio Netajnahua

Tel Aviv -- Centralistička stranka Benija Ganca odbila je ponudu izraelskog premijera Benjamina Netanjahua za formiranje široke vladajuće koalicije.

"Nećemo ulaziti u koaliciju koju predvodi Netanjahu", izjavio je visoki zvaničnik stranke Plavo i belo Moše Jalon, na događaju kojem je prisustvovao i Ganc, najveći rival Netanjahua na proteklim parlamentarnim izborima.

Netanjahu je ranije danas nagovestio mogućnost dogovora o rotirajućem predsedavanju vladi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gancom, nakon što ga je pozvao da formiraju vladajuću koaliciju.

On je pre toga izjavio da nema šanse da će moći da formira desno orijentisanu vladu posle izbora i pozvao svog glavnog rivala, centristu Benija Ganca, da mu se pridruži u širokoj koliciji.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izrazio je razočaranje što je njegov najveći rival na proteklim parlamentarnim izborima Beni Ganc odbio da sa njim pregovara o formiranju vladajuće koalicije i dodao da je i dalje otvoren za razgovor.

"Iznenađen sam i razočaran što Beni Ganc i dalje odbija moj poziv na sastanak. Ganc, moja ponuda da se sastanemo još važi. To je ono što javnost od nas očekuje", napisao je Netanjahu na Tviteru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.