Gana: Ubijen istraživački novinar, bavio se korupcijom u fudbalu

Izvor: B92, 18.Jan.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gana: Ubijen istraživački novinar, bavio se korupcijom u fudbalu

Novinar na tajnom zadatku Ahmed Husein-Suale ubijen je u sredu uveče u predgrađu Akre, glavnog grada Gane.

Istraživački novinar iz Gane koji se na tajnom zadatku bavio korupcijom u fudbalu, ubijen je u Akri, nakon što je jedan poslanik pozvao na osvetu protiv njega.

Nepoznati muškarci na motorima tri puta su pucali u Ahmeda Huseina-Sualu u Akri u sredu uveče, prenose lokalni mediji.

Bio je član istraživačke grupe "Tigrovo oko", a bavio se korupcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u fudbalu u Gani.

Dok je bio na tajnom zadatku objavio je tekstove koji su doveli do toga u Gani bude ukinut fudbalski savez.

BBC je 2018. napravio dokumentarac o tom skandalu, nakon što je dobio pristup istrazi koju je vodio kontroverzni novinar Anas Aremajav, čovek koji vodi "Tigrovo oko".

Kada je BBC objavio film, poslanik Kenedi Agjapong je objavio fotografije Huseina-Suale i pozvao na osvetu protiv njega.

"Ukoliko dođe ovde, pretucite ga. Šta god da se dogodi, ja ću platiti", rekao je Agjapong u video objavljenom na sajtu Gana veb.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gana: Ubijen istraživački novinar, bavio se korupcijom u fudbalu

Izvor: Danas, 18.Jan.2019

BBC Istraživački novinar iz Gane koji se na tajnom zadatku bavio korupcijom u fudbalu, ubijen je u Akri, nakon što je jedan poslanik pozvao na osvetu protiv njega. Nepoznati muškarci na motorima tri puta su pucali u Ahmeda Huseina-Sualu u Akri u sredu uveče, prenose lokalni mediji. Bio je član...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.