GROM MU OTKINUO NOGU, MAJKA GA PRONAŠLA MRTVOG Dečak (7) tražio zaklon u STRAHU, pa TRAGIČNO NASTRADAO nadomak Pančeva!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GROM MU OTKINUO NOGU, MAJKA GA PRONAŠLA MRTVOG Dečak (7) tražio zaklon u STRAHU, pa TRAGIČNO NASTRADAO nadomak Pančeva!

Velika tragedija u Pančevu

Sedmogodišnji dečak P. stradao je sinoć nadomak Pančeva, na putu za Crepaju, dok je uplašen zbog nevremena tražio zaštitu od groma kog se, kako kažu komšije, jako plašio. Dok je tražio sklonište, grom ga je udario i dečak je nekoliko minuta kasnije podlegao stravičnim povredama koje je zadobio.

Kako pričaju komšije, nastradali dečak, iako je imao samo sedam godina uvek je bio veseo i spreman svima da pomogne. Vest o njegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tragičnoj pogibiji šokirala je sve...

- On je svima hteo da pomogne, bio je baš veselo dete. Često je trčkarao i igrao se oko kuće. Meni kao radniku stalno je donosio vodu kada ga zamolim - priča jedan od komšija, potresen ovom tragedijom.

Kako pričaju komšije, njegovi roditelji, rade u ciglani koja se nalazi nadomak njihove kuće i pored tragično nastradalog P. imaju još dve ćerke i jednog sina.

- Ovo je velika tragedija, dečak je bio dobra duša, kao i celokupna njegova porodica. Uvek su hteli da pomognu, a inače oni ovde dolaze sezonski kako bi radili - dodaje komšija.

Kako komšije tvrde, oni svakoga leta dolaze iz Prokuplja kako bi radili u ciglani i tako prehranili svoju porodicu.

- Njegova majka je uvek vodila računa o deci, često ih je vodila na sladoled sve zajedno, baš su bili prava, srećna porodica - dodaje jedna od komšinica.

Kako većina komšija pričaju, sedmogodišnjak se plašio jake kiše i grmljavine, i često se skrivao po neobičnim mestima u kući ili van nje kada napolju krene nevreme.

Te kobne večeri, kako tvrde komšije, on se sakrinuo u obližnju portirnicu ciglane, koja se nalazi odmah pored njihove kuće, i tu je tragično nastradao

- Grom ga je udario u nogu i tako ga povredio, otkinuvši mu kompletnu nogu. On je prvo davao znake života ali ubrzo je preminuo, nažalost. Strašno je to što ga je baš majka našla nakon udara groma - dodaje jedna od komšinica.

Komšije su čule jak i snažan udarac groma, i u kompletnom komšiluku na kratko nestalo je struje.

- Mi smo bili u kući i čuli smo da je nešto jako lupilo, ali nismo mogli da slutimo da se to baš desilo nekoliko kuća od naše. Nakon toga nestala je struja, verovatno jer su iskočile sklopke. Ubrzo smo čuli da je mali P. preminuo - dodaje komšinica.

Okupljeni oko jednog stola plakali su sa rođacima i komšijama koji su došli da izjave saučešće.

Sinoćne nevreme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, pogodilo je više delova Srbije. Put za Crepaju i kuća preminulog dečaka, nažalost, bili su meta sinoćnjeg groma.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.