GRMI NEBO NAD SRBIJOM! Stigli ruski avioni, svi zanemeli pred moćnim prizorom: Šiptari će ODLEPITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2018, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRMI NEBO NAD SRBIJOM! Stigli ruski avioni, svi zanemeli pred moćnim prizorom: Šiptari će ODLEPITI

Sleteli na aerodrom Batajnica

Na aerodromu Batajnica danas je počela međunarodna letno-taktička vežba "BARS 2018" u kojoj učestvuju pripadnici RV i PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane vežba je počela potpisivanjem tehničkog Sporazuma koji su potpisali rukovodilac vežbe brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade, i zamenik rikovodioca vežbe pukovnik Konstantin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Surikov.

Cilj vežbe, koja će trajati do 6. oktobra, je podizanje nivoa operativnih sposobnosti vazduhoplovstava dve zemlje.

- Letačke aktivnosti počinju sutra, a sastojaće se iz zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora i zadataka traganja i spasavanja. Biće realizovane u vazdušnom prostoru Republike Srbije i izvodiće ih mešovite posade u vazduhoplovima Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije - navodi se u saopštenju.

Ovo je četvrta vežba ove vrste koja se naizmenično izvode na teritoriji i u vazdušnom prostoru Republike Srbije i Ruske Federacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.