GRADONAČELNIK BEOGRADA: Trećina zaraženih u prestonici, ali se vidi svetlo na kraju tunela

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 10:41

GRADONAČELNIK BEOGRADA: Trećina zaraženih u prestonici, ali se vidi svetlo na kraju tunela

On je rekao da su škole i predškolske ustanove primer dobrog postupanja i rada.

Skoro trećina zaraženih virusom korona je u Beogradu, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić, ali dodaje da se "vidi svetlo na kraju tunela" jer je i vakcina blizu.

Radojičić kao pozitivan signal navodi jučerašnji poziv nemačkog ministra zdravlja da ambulante u toj zemlji budu spremne da počnu sa vakcinacijom od 10. najkasnije 15. decembra.

Gradonačelnik je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je juče u prestonici bilo 1.498 novozaraženih, što je 29 odsto ukupno pozitivnih u Srbiji, a da je bilo dana kada je broj zaraženih u Beogradu bio više od 50 odsto.

- Ogroman je broj pacijenata koji je zaražen. Moramo da izdržimo još malo, jer se vidi svetlo na kraju tunela. Posebno ohrabruje to što je nemački ministar zdravlja pozvao ambulante u toj zemlji da se pripreme za 10. decembar, eventualno do 15. decembra da krene vakcinacija. Čini mi se da se vidi kraj, ali moramo izdržati još nekoliko nedelja - rekao je Radojičić.

On je naveo da je juče zasedao gradski Krizni štab i da su donete mere koje danas stupaju na snagu, a to su skraćenje radnog vremena kafića, restorana, tržnih centara do 18 sati, insistiranje na radu od kuće gde god je to moguće kako bi se smanjili kontakti i izbegle gužve u javnom prevozu.

Maske su obavezne, kako je rekao, u zatvorenom, ali i na otvorenom gde su šetališta, autobuske stanice, dok je maksimalan broj ljudi koji mogu da se okupljaju na otvorenom i zatvorenom petoro ljudi.

- U Beogradu će na ulicama biti maksimalan broj autobusa. Komunalna milicija će biti na terenu, 15 ekipa će kontrolisati mere - rekao je Radojičić.

- Spasili smo školsku godinu, jer 16.500 đaka prvaka u Beogradu nisu izgubili školsku godinu. Borbu za obrazovanje na određeni način smo dobili. Deca ređe obolevaju, nemaju teže forme, pitanje i u kom stepenu su prenosioci - naveo je on.

Gradonačelnik je naglasio da je do sada u predškolskim ustanovama bilo 51 zaraženo dete i 389 zaposlenih u predškolskim ustanovama, što nije veliki broj na 30.000 dece koliko trenutno dolazi u vrtiće.

Gradonačelnik kaže da je Grad spreman za prvi sneg, da je nabavljeno dovoljno soli, spremna mehanizacija za čišćenje ulica.

Govoreći o budžetu Grada, on je naveo da je planirano da budžet za narednu godinu bude 1,064 milijarde evra.

Od istakao da će biti nastavljeni započeti projekti, ali da će se raditi i na novim projektima - kanalizaciju u Krnjači, vodovod u Mladenovcu, Kalenić pijaca, pozorište Bojan Stupica, Dom zdravlja Borča, Bulevar Patrijarha Pavla, nova Hitna pomoć...

Da li smatraš da više znaš o digitalnim tehnologijama od svojih roditelja i nastavnika?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Beograd epidemija pandemija Korona virus Igor Radojičić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Trećina zaraženih u Beogradu,vidi se svetlo na kraju tunela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020

Skoro trećina zaraženih virusom korona je u Beogradu, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić, ali dodaje da se "vidi svetlo na kraju tunela" jer je i vakcina blizu...Radojičić kao pozitivan signal navodi jučerašnji poziv nemačkog ministra zdravlja da ambulante u toj zemlji budu spremne da počnu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.