GRADI SE NOVI BEOGRAD: Niče novi stambeno-poslovni kompleks od 100.000 kvadrata

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 10:27

GRADI SE NOVI BEOGRAD: Niče novi stambeno-poslovni kompleks od 100.000 kvadrata

Urbanistički projekat nalazi se na javnom uvidu od 2. do 9. juna u zgradi Gradske uprave.

Na Novom Beogradu, u blizini Jubiznis centra, planirana je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa.

On će se, prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, prostirati na oko 100.000 kvadratnih metara.

U okviru kompleksa, naveo je on za Tanjug, planirano je nekoliko visokih i objekata manje spratnosti.

- Visoki su namenjeni za komercijalne sadržaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a prema našim informacijama tu će se naći neki od renomiranih hotela, dok su niži objekti planirani za stanovanje sa poslovnim prostorom u prizemlju - naveo je Stojčić.

Lokacija predviđena za gradnju se nalazi u okviru katastarske i gradske opštine Novi Beograd, na neizgrađenom delu bloka 12, između Bulevara Nikole Tesle i planiranih ulica Nova 1 i Nova 2, navodi se u urbanističkom projektu objavljenom na sajtu Grada Beograda.

Stojčić podseća da je reč o privatnoj parceli i da je prethodnih godina bilo više inicijativa i ideja raznih vlasnika te parcele o njenoj urbanizaciji.

Sadašnji investitori su pripremili idejno rešenje koje su kroz urbanistički projekat podneli Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je Stojčić i dodao da se očekuje da će uskoro biti na komisiji za planove tog ministarstva.

- Rešenje podrazumeva stambeno-poslovni kompleks na oko 100.000 kvadratnih metara gde ćemo konačno dobiti zaokružen blok 12 i urbanizovati i tu parcelu - dodao je Stojčić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.