GRAD BEOGRAD SPREMAN ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE: U klupama 16.744 prvaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2018, 06:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRAD BEOGRAD SPREMAN ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE: U klupama 16.744 prvaka

Prvi septembar sve bliži

U 202 beogradske osnovne škole ove godine upisano je 16.744 prvaka, 404 manje u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo 17.148.

Pročitajte i:

U ovoj školskoj godini najviše prvaka imaju opštine Novi Beograd (2.259), Zemun (1.798) i Palilula (1.780). Od ukupno 167 škola u 96 će u klupe sesti više prvaka, u 62 je upisano manje novih školaraca, dok je u devet škola broj ovogodišnjih polaznika isti kao prošle godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
– Letnje mesece smo iskoristili radno, za ulaganja gde je to bilo neophodno i za to smo odvojili oko sto miliona dinara, ne računajući školu u Begaljici. Sada se letnji prioriteti lagano privode kraju, ali nastavljamo sa ulaganjima dok god ne budemo zadovoljni uslovima za rad i učenje u svim školama u Beogradu – rekao je Gak.

Paraleno sa pripremama za novu školsku godinu, škole se spremaju i za grejnu sezonu, koja počinje 15. oktobra. Proces nabavljanja energetika je u završnoj fazi, i za ove namene je do sada je planirano 1.4 milijarde dinara.

On je istakao da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu odobrio sve opravdane i potpune zahteve škola, kojih je bilo oko devedeset. Najčešće su se odnosili na nabavku računara i druge neophodne opreme, sanaciju fasada, toaleta, kupovinu video-nadzora, stolarije, nameštaja i drugo.

Gak je istakao da je najvažniji i najveći projekat sanacije za ovu godinu Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" u Begaljici, gde je u toku velika sanacija posle požara i gde će se po završetku radova vratiti 250 đaka ove škole.

Do početka školske godine biće završeni radovi i na školama "Pavle Savić" u Mirijevu, koja se nadograđuje, i "Aca Milosavljević" u Rušnju, koja se rekonstruiše.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.