GOJKOVIĆ OŠTRO O PROTESTIMA: Osudila brutalno nasilje na ulicama Beograda

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 10:54

GOJKOVIĆ OŠTRO O PROTESTIMA: Osudila brutalno nasilje na ulicama Beograda

Srbije ima interese da se brani i da ne dozvoli da nasilnici pobedi

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je danas osudila najnovije brutalno nasilje ispred zgrade parlamenta.

 - Slike huligana koji bacaju šok bombe na policiju, razbijaju bezbednosne kamere na Skupštini Srbije, i imovinu koja pripada svim građanima naše zemlje, pa sve do nacističkog pozdrava, pokazuju da su maske potpuno pale i da inspiratori ovih nereda ne prezaju da pribegnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najgnusnijem nasilju kao poslednjem izlazu, jer ih napredak Srbije i rast njenog ugleda i snage boli i pogađa - navela je Gojković u saopštenju.

Zato, istakla je ona, ne iznenađuje upornost sa kojom pokušavaju da podrivaju i napadaju institucije Srbije i njenih građana, ali nikoga ne sme da iznenadi ni odlučnost Srbije da te interese brani i da ne dozvoli da nasilje pobedi.

- Zašto napadaju policiju i skrnave spomenik kulture Dom narodne skupštine? Koja je to politička ideja i program koji treba da donese bolji život građana Srbije, želeo bi da zna svaki pristojan građanin Srbije - upitala je Gojković.

Građani Srbije, kako je naglasila, jako dobro razumeju i raspoznaju prave motive koji se kriju iza lažnog pozivanja na patriotizam i tobožnje brige za naše nacionalne interese, i ukazuje da su to samo prazne fraze iza kojih stoje isključivo interesi onih koji žele da profitiraju na razaranju mira i stabilnosti i snage Srbije.

- Jasno je da sva mržnja koja se izliva protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je i juče snažno branio interese naše zemlje i građana, kao i sve kamenice, šok bombe, suzavci, i neverovatna spremnost da se interes sopstvenog naroda baci pod noge, ne može da sakrije istinu o njima - da su u pitanju samo neuspešni pokušaji uzurpacije narodne volje. Svi oni moraju da znaju da na vlast ne mogu doći ni zauzimanjem autoputeva, ni nasiljem na ulicama i mimo volje građana Srbije, već samo izborima, na kojima su građani 21. juna nedvosmisleno iskazali svoje mišljenje - navela je Goijković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.