GLAVA UCENJENA NA 5 MILIONA DOLARA: Najtraženiji taliban se vratio na velika vrata u Kabul (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2021, 00:49

GLAVA UCENJENA NA 5 MILIONA DOLARA: Najtraženiji taliban se vratio na velika vrata u Kabul (FOTO/VIDEO)

Najtraženiji logističar talibana i operativac Al Kaide vratio se u Kabul

Khalil al Rahman Hakani koji se smatrao talibanskim lobistom, čovek koji je prikupljao novac od raznih sponzora za talibanski pokret, osnivač mreže Hakani i osoba za kojom su Sjedinjene Države raspisale nagradu od pet miliona dolara za njegovo hapšenje vratio se na velika vrata u Kabul posle zauzimanja tog grada od strane talibana.

Sjedinjene države sumnjiče Hakanija da je početkom 2010 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine obezbeđivao novac talibanima u avganistanskoj provinciji Logar. Khalil je 2009. bio jedan od nekoliko ljudi odgovornih za pritvoaranje zatvorenika koje su uhvatili talibani i borci Hakkani mreže.

Khalil je naredbe za talibanske operacije primao od svog sestrića Sirajuddina Hakkanija. Khalil je takođe delovao u ime Al-Kaide i bio povezan sa terorističkim operacijama Al-Kaide. Godine 2002. raspoređivao je ljude da pojačaju elemente Al-Kaide u provinciji Paktia.

Ministarstvo finansija SAD proglasilo je Khalila al-Rahmana Hakkanija za posebno imenovanog globalnog teroristu prema Izvršnoj naredbi 13224 od 9. februara 2011.

Guess who Hekmatyar met today?

Khalil Haqqani. 🙈

PS. Still waiting for my US reward. 🤷‍♂️#Afghanistan https://t.co/YrV2tNlHDl pic.twitter.com/JZvWaiqoR1

— FJ (@Natsecjeff) August 20, 2021

Na slici koja je pojavila na društvenim mrežama Hakani je pozirao nasmejan prilikom susreta sa Gulbudinom Hekmetajrom, političarom i bivšim mudžahedinskim liderom pokreta Hez e-Islami, koji je oid ranije imao konekcije sa talibanima, a posle ponovnog zauzimanja Kabula približio se ovom pokretu.

Hakani se danas obratio i pripadnicima ovog pokreta u jednoj džamiji u Kabulu. Pored njega bila je i naoružana pratnja.

Vesti o dešavanjima u Avganistanu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.